Marjolein van den Doel wint de Special Award 2015 Publieksprijs

 

 

 Foto's: Renze Koenes    

 

Buitengewone kunstenaar Marjolein van den Doel mocht 29 november in Museum Jan van der Togt de Special Award 2015 Publieksprijs in ontvangst nemen. Niemand minder dan André van Duin reikte de prijs aan haar uit. De tussenjury had eerder haar werk al omschreven als: “Buitengewoon hip. Behoorlijk rock & roll, gewoon stoer.”

 

Marjolein won € 1500,- om haar kunstenaarschap verder te ontwikkelen, of  “in te wisselen bij de Albert Heijn”, grapte André van Duin. Stralend nam Van den Doel haar prijs in ontvangst en at een gebakje met een eetbaar plaatje van een van haar kunstwerken erop. Nadat André van Duin uitgebreid met Van den Doel had geposeerd, konden ook de andere genomineerde kunstenaars met hem op de foto.

 

De uitreiking van de Publieksprijs vond plaats tijdens een feestelijke middag. 

Lees het persbericht en blog over deze bijzondere middag en bekijk het beeldverslag.

Binnenkort volgen meer blogs over de verschillende activiteiten via de Special Award 2015 facebookpagina.

  

 

 

Veel activiteiten in Museum Jan van der Togt  

 

Workshop 'Ik zie een vogel' 


 
 

Opnieuw waren er afgelopen week workshops voor leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs, waaronder de Heldringschool uit Amsterdam. Het leverde onder andere een mooie collectie vogelschilderijen op!  De workshops worden verzorgd door Pim Mager, educatiemedewerker van Museum Jan van der Togt.

 

 

  

Rondleiding voor mensen met Alzheimer

Special Award logo duo  

Mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers bezochten het museum voor een rondleiding. Door samen de kunstwerken uit de tentoonstelling te bekijken en op een vrije manier te associëren, ontstond er een ontspannen en positieve sfeer tussen de personen met Alzheimer en hun mantelzorgers en werd de tentoonstelling met humor aan een visuele analyse onderworpen.

 

  

 

Masterclass 'Portrettekenen'

Special Award logo duo  

Kunstenaars van Artiance, Centrum voor de kunsten uit Alkmaar en Ateliers en galerie Leonardo da Vinci uit Ermelo volgden de masterclass Portret tekenen van beeldend kunstenaar Rosemin Hendriks. Met gebruik van houtskool, zwart potlood en conté maakten de kunstenaars een zelfportret. Met volle aandacht werd er gewerkt in een intieme sfeer, waardoor de kunstenaars zelf én met anderen een bijzonder portret konden creëren. Lees meer

 

 

 

Beeldrijm Visie op de wereld
Special Award logo duo  

Iemand noemde het werk van Special Award 2015 kunstenaar Arnold Fietje in één adem met de kunstbeweging Zero. En dat is geen misplaatste vergelijking, want ook in het werk van Fietje lijken een aantal van de waarden van deze wereldberoemde kunstbeweging uit de jaren 60 aanwezig te zijn. Lees de gehele beeldrijm

 

 

 
 

 

Prijsvraag: vogels tellen in Museum Jan van der Togt

De vogel is een geliefd onderwerp bij veel van de genomineerde kunstenaars van de Special Award 2015 en bovendien een terugkerend thema in de masterclasses Ik zie een vogel die tijdens de tentoonstelling worden georganiseerd. Er zijn dus een heleboel vogels te ontdekken in de tentoonstelling.  

In januari begint het vogel tellen buiten, maar nu al begint het tellen in Museum Jan van der Togt. De prijsvraag luidt: hoeveel vogels zijn er te zien in de Special Award 2015 tentoonstelling?  

Onder degenen die het juiste aantal vogels weten te tellen wordt een kunstwerk verloot uit de masterclass Ik zie een vogel. Tot en met 6 december kan er geteld worden in het museum of via www.specialaward.nl.

 

 
 

 

Agenda

Kijk op www.specialaward.nl voor meer informatie, tijden en de actuele agenda.

- zondag 6 december 2015 - publieksrondleiding

 

Wij verwelkomen u graag t/m 6 december in Museum Jan van der Togt! 

 

Hartelijke groet,

Tine Veldhuizen

033-4328033

t.veldhuizen@specialarts.nl

 

P.S. Eind december verschijnt kunstmagazine pArt met een uigebreide terugblik op de Special Award 2015 expositie en alle activiteiten in Museum Jan van der Togt, een interview met eerste prijswinnaar Derk Wessels, poëzie en meer.

 

Facebook-logo-jpg

 

www.specialarts.nl - www.specialaward.nl - kennisplatform.specialarts.nl

 

 

Praktische informatie Museum Jan van der Togt

 

Adres

Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen

Openingstijden

Woensdag tot en met vrijdag: 11.00 – 17.00 uur

Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur

Extra voorzieningen

Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar. We raden u aan deze van tevoren te reserveren.

Parkeren

Gratis parkeren rondom het museum. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich ook een groot parkeerterrein: ‘Oude Dorp’.

 

De Special Award 2015 wordt mogelijk gemaakt door:
Logo

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen