Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

Special Award logo duo

 

“Stap deze zomer op de fiets voor de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes en stap af bij ateliers waar kunstenaars met een handicap werken, unieke horecagelegenheden en culturele hoogtepunten.”

 

 

 

Kleurrijke Special Award 2015 Kunst Fiets Routes

De Special Award 2015 is dé landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Tijdens de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes kunt u niet alleen het werk van wedstrijddeelnemers bewonderen, maar ook meestemmen voor de publieksprijs.

 

Houdt u van kunst en van fietsen? Bent u benieuwd naar bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars? Wordt u ook altijd zo blij als bloemen de bermen sieren en bomen hun schaduw over het fietspad werpen? Stap dan deze zomer op de fiets voor de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes en stap af bij unieke horecagelegenheden, diverse kunstateliers en culturele hoogtepunten om vervolgens uw fietstocht voort te zetten door mooie natuurgebieden.

 

In totaal zijn er vijf routes te fietsen, in het noorden, zuiden, oosten, westen en midden van het land. Fiets langs uitgestrekte weilanden in Friesland, over de schilderachtige Gooise heide, door het bijzondere coulisselandschap van Twente of door steden en natuurgebieden in Noord-Brabant. Laat u verrassen door de kunst van de genomineerde kunstenaars voor de Special Award 2015, tentoongesteld op locaties in een mooie omgeving en in interessante culturele trekpleisters. In elke route is horecagelegenheid opgenomen waar mensen met een beperking werken.

 

De eerste route met als startpunt Baarn kan vanaf 26 juni 2015 vier weken lang gefietst worden. Daarna volgen er twee routes vanaf eind juli en nog twee vanaf eind augustus. Alle routes bestaan uit twee delen van elk circa 25 kilometer. Per route zijn er verschillende vertrekpunten mogelijk, waarbij rekening gehouden is met de aanwezigheid van een station en eventuele fietsverhuur.

 

Aangekomen op een expositielocatie is er naast het bekijken van de kunstwerken ook de mogelijkheid uw stem voor de Special Award 2015 publieksprijs uit te brengen. Middels QR-codes die met een smartphone gescand kunnen worden kunt u op uw favoriete kunstenaar stemmen. Omdat per fietsroute slechts een deel van de kunstwerken tentoongesteld wordt, zullen de genomineerde kunstenaars met hun kunstwerken ook online worden gepresenteerd. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw stem tot na de route te bewaren en deze via de website door te geven.

 

Tumbnail filmpje

 

 

Routes

Route regio midden voert door het afwisselende natuurlandschap van het Gooi en Eemland.

  Periode: eind juni tot eind juli
  Startpunten: Baarn, Hilversum en Amersfoort

Route regio noord leidt door Leeuwarden en langs de vele schilderachtige dorpjes in het
  Friese groen.
  Periode: augustus
  Startpunten:Franeker, Menaldum en Leeuwarden

Route regio west loopt door het historische Leiden en de prachtige kuststreek bij Noordwijk.
  Periode: augustus
  Startpunten: Leiden, Warmond en Noordwijk

Route regio oost brengt u in textielstad Enschede, metaalstad Hengelo en het waterrijke
  gebied tussen Almelo en Borne.
  Periode: september
  Startpunten: Almelo, Borne, Hengelo en Enschede

Route regio zuid loopt door het culturele Den Bosch met haar honderden rijksmonumenten en
  het stroomgebied van de Dommel en de Aa rond Den Dungen en Berlicum.
  Periode:september
  Startpunten: Den Bosch en Den Dungen

 

De eerste route is onlangs feestelijk geopend.

 

Meer informatie
• Van elke Special Award Kunst Fiets Route is bij de startpunten een gratis routeboekje, met daarin verschillende kortingsbonnen, verkrijgbaar.
• Van de geëxposeerde kunstwerken is bij diverse locaties een kunstcatalogus te koop.
• Alle expositielocaties zijn ook per auto bereikbaar.
• Vanaf eind juni zijn er de twee ondersteunende websites: www.specialawardkunstroute.nl en www.specialaward.nl.

 

 

De Special Award 2015 wordt mogelijk gemaakt door:

Logo