Persbericht

Amersfoort, 1 oktober 2022

 

BlijGoed sfeer van producten 3 met logo en portret  

BlijGoed op het vtwonen city plein

 

Bij veel buitengewone ateliers worden prachtige toegepaste kunstproducten gemaakt. Op www.blijgoed.nl vind je deze unieke artikelen van makers die graag hun pure talent tonen. Op het vtwonen city plein zijn deze ateliers vertegenwoordigd met de BlijGoed vtwonen selectie. Ook kun je een workshop volgen en de makers aan het werk zien. BlijGoed is een initiatief van Special Arts.

 

De BlijGoed vtwonen selectie
BlijGoed speelt met haar vtwonen selectie in op de trends die we het komende jaar gaan terugzien in onze huiskamers. Rond en zacht zijn hierbij het uitgangspunt. Geen perfecte cirkels of ovalen, maar met de hand getrokken lijnen die authenticiteit en vriendelijkheid uitstralen. Leidend zijn de kleuren zachtgeel en donkergroen, in combinatie met zwarte lijnen en natureltinten. Een vrij natuurlijk en rustig kleurpalet, maar gecombineerd met grafische elementen geeft dit een spannend en speels effect. Eerder dit jaar werden op het atelierplein tijdens de Art Burt Biënnale in Hengelo verschillende stijlkamers ingericht met BlijGoed producten. Terug te zien in dit inspirerende BlijGoed Mini Magazine https://issuu.com/ono-ono/docs/blijgoed_minimagazine_2022

 

Inspiratie en zelf aan de slag
Tijdens de vtwonen&designbeurs is op het cityplein een werkplek ingericht waar de makers van verschillende ateliers aan de slag gaan. Er wordt onder andere keramiek gedecoreerd met glazuur, er worden bladeren afgedrukt in klei en linosnedes verwerkt tot schaaltjes. Mooi om het werkproces te zien en je te laten inspireren. Ook is er een print kabinet waar je een van de BlijGoed smiles van jouw keuze op handgeschept papier kunt afdrukken.

Zelf aan de slag kun je in de workshop: Maak je eigen designstempel. Met stempelinkt en jouw eigen ‘linosnede’ druk je overal jouw stempel op.

Dagelijks van 13.45 – 14.30 uur op het workshopplein.

  

De keuze van …
Special Arts beheert een kunstuitleencollectie met ruim 3.000 bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars. Om deze aan het publiek te tonen, worden kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten en creatieven gevraagd een keuze te maken uit deze kunstcollectie. De keuze van het vtwonen team is op het city plein te zien op de kunstwand. In het BlijGoed Mini Magazine lees je tips om thuis een eigen kunstwand in te richten.

Zie ook www.specialarts.org/collecties

 

Dagprogramma Ontmoet de makers van 10.00 tot 15.00 uur
(onder voorbehoud en in ontwikkeling)

 

Kijkoor uit Eemnes herbergt een krea-, 3D-, teken- en schilderatelier. Ook hebben ze een theater, een toegepaste kunstgroep, een industriegroep, en een keuken en catering groep. Op het vtwonen cityplein laten zij de volgende technieken zien: Dinsdag 4 oktober 2022 werken met vilt waarvan hartenhangers gemaakt worden.

Woensdag 5 oktober 2022 met glazuur decoreren van keramiek.

Vrijdag 7 oktober 2022: linosnedes in klei verwerken tot schaaltjes.

https://www.blijgoed.nl/kijkoor

 

De makers van Atelier Rietveld uit Sleeuwijk maken decoratieve en kunstzinnige producten. Alles kan en mag. Eigen keuzes en creatieve ontwikkeling zijn het allerbelangrijkst.

Dinsdag 4 oktober 2022 gaan zij aan de slag met het upcyclen van eierdozen tot kunstobjecten.

https://www.blijgoed.nl/atelier-rietveld

https://www.blijgoed.nl/product/kip-kor

 

Hart Werk & Kunst uit Haarlem is een kunstzinnige dagbestedingslocatie met een textiel, hout, kaarsen, keramiek en teken/schilder atelier.

Woensdag 5 oktober 2022 gaan zij op de vtwonen&designbeurs aan de slag met  keramiek en laten zien hoe zij hun schalen en bijzondere vazen maken.

https://www.blijgoed.nl/hart-werk-en-kunst

https://www.blijgoed.nl/product/set-van-2-keramiek-schaaltjes-0

 

Paspartoe uit Noordwijk heeft verschillende ateliers, een galerie en een kunstuitleen. Ze verkopen schilderijen, handbeschilderd servies, houtproducten, textiel, keramiek etc.

Donderdag 6 oktober 2022 werken zij aan vrij keramiek en wordt er geglazuurd met een bellenblaastechniek.

https://www.blijgoed.nl/paspartoe

 

In Het Weeshuis uit Monnickendam wordt gewerkt met glas, textiel, touw en af en toe met hout. Ook doen ze licht productiewerk.

Donderdag 6 oktober 2022 ligt de werktafel vol met bollen wol en laten zij zien hoe je van pompons de prachtigste producten maakt.

https://www.blijgoed.nl/het-weeshuis

https://www.blijgoed.nl/product/zitten-op-pomponnen

 

 

 

Op www.blijgoed.nl koop je direct van de makers en door de vele foto’s schept dat echt een band. De makers en hun collega’s versturen de pakketten ook zelf en stoppen er vaak een kaartje bij. Dat maakt het shoppen heel persoonlijk. Het aantal producten op het online platform groeit met de week, zodat er altijd wel iets leuks te vinden is. En kom je er toch niet uit, dan geef je gewoon een BlijGoed cadeaukaart.

 

De producten op BlijGoed maken vier keer blij: de makers bij het creëren, ateliers bij het ondernemen, de koper bij het uitzoeken en de ontvanger bij het uitpakken. Niet het artikel is het unieke product, maar juist dat blije gevoel. Dat maakt een product van BlijGoed tot het ultieme cadeau. Jij blij, zij blij!

www.blijgoed.nl

www.facebook.com/blijgoed

www.instagram.com/blijgoed

 

 

 

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

De makers van BlijGoed kijken uit naar aandacht voor hun producten in de media. Zij worden graag geïnterviewd. Meer informatie: 

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

06 49922670.

 

 

 

BlijGoed wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer HandicapNL, Cornelia Stichting, Stichting SFO en Stichting DOEN.

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen