Special Arts zitgedicht (c) Henry Krul (11)-uitsnede

Foto: Henry Krul

 

 

Vakantie in eigen land?
Kom poëzie lanterfanten en vrij kunstkijken in Amersfoort

 

Leuke tip voor een dagje weg: pak de trein naar Amersfoort. Wandel door de prachtige oude binnenstad en pak onderweg een paar verrassende kunstprojecten mee.

 

Poëzie lanterfanten

Op tien plekken in Amersfoort hangen boombanken met daarop bijzondere gedichten. De bankjes lijken gevouwen witte pagina’s neergedwarreld uit de boom met daarop vrijheidspoëzie van buitengewone dichters. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en Special Arts in het kader van '75 jaar Vrijheid’. De bankjes hangen aan de bomen langs de Stadsring in het centrum van Amersfoort. In totaal zijn er 15 gedichten te ontdekken, die uitnodigen om (hardop) gelezen te worden.

 

Special Arts expositie Vrijbuiters-q3-2020

 

Expositie Vrijbuiters

De Special Arts galerie aan de Zonnehof is een unieke kunstlocatie. Je vindt er een kunstuitleen, er worden toegepaste kunstproducten verkocht en in de expositieruimte kun je bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars bekijken. De expositie Vrijbuiters toont kunst van vogels tot vervoersmiddelen, van de man van Vitruvius - de mens in zijn ideale afmetingen - tot Westerbork als schrijnend symbool van anti-vrijheid. Ontdek welk werk voor jou het meeste vrijheid symboliseert.

 

Wandelroute vanaf het Centraal Station Amersfoort

Vanaf Centraal Station naar het centrum liggen ‘Sofietjes’ op de stoep in de vorm van een pijl. De route gaat vanaf CS via de Stationsstraat naar de Snouckaertlaan. Laat hier ‘Sofietje los’ en steek schuin over naar de groene Zonnehof, waar de Special Arts galerie te bezoeken is.

Vandaar wandel je langs het Rietveldpaviljoen, naar de Arnhemseweg. Ga links en steek de Stadsring over. Aan de rechterzijde begint het wandelpad door het groen langs de Stadsring voor het poëzie lanterfanten. De poëzieroute eindigt bij het beeld ‘De Stier’. Hiervandaan links loop je zo het prachtige oude centrum in.

 

Openingstijden Special Arts galerie

Vrijwel alle werkdagen (behalve maandag) geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Special Arts, Zonnehof 4a, Amersfoort – www.galeriespecialarts.nl

 

Locaties van de poëzieboombankjes

https://goo.gl/maps/Je9Y323nU7wK4nq27

 

 

 

  

Special Arts initieert projecten die bijdragen aan de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een beperking. Het Andere Gedicht is een taalstimulerend poëzieproject van Special Arts in samenwerking met Blindschelders & Raadsman. www.gedichtenlaboratorium.nl 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen