PERSBERICHT

Amersfoort, 29 juni 2020

 

1395 K3 GVR1905 1860

Manuel Sanchez, Zalando

Ruud de Wild: "Het lijken wel psychedelische platenhoezen uit de jaren 70."

 


 

De keuze van Ruud de Wild bij Special Arts

Helder en 'in your face'

 

Benieuwd naar hoe radio DJ en kunstenaar Ruud de Wild naar kunst van buitengewone kunstenaars kijkt? Tot 15 juli 2020 vind je in de galerie van Special Arts een selectie van kunstwerken, gekozen en voorzien van commentaar door Ruud de Wild. Kom langs en laat je verrassen door zijn unieke blik. Kijk tijdens je bezoek ook naar onze plinten en ontdek grootse kunst in miniatuurformaat.

 

Om de grote collectie kunstwerken van buitengewone kunstenaars te tonen aan het publiek, worden kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten en aderen gevraagd een keuze te maken uit de kunstcollectie. Deze keer deed Ruud de Wild dit aan de hand van de Special Award 2019-catalogus. 


Ruud de Wild (1969) is radio DJ en presentator, maar is ook al vanaf zijn 20e aan het schilderen. Kenmerkend voor zijn werk zijn songteksten en kleurige typografie. “Songteksten triggeren vaak veel bij mij. Ze snijden iets aan wat je zelf niet had bedacht, of erger: wat je eigenlijk wel weet, maar niet wílt weten.”

 

Miniatuurkunst

Plintkunst Special Arts  

Naast de keuze van Ruud de Wild kun je ook iets dichter bij de vloer op zoek gaan naar kunst. Geïnspireerd op de Tiny Art Show van Kunstenaar McKay Lenker Bayer zijn er in de galerie verschillende miniatuurkunstwerkjes te zien.

Deze werkjes zijn gemaakt voor de Special Pakje Kunst-automaat, een oude sigarettenautomaat waar men pakjes kunst uit kan trekken. De Special Pakje Kunst-automaat reist door heel Nederland en staat tot en met 17 mei 2020 in het museumcafé van Kunsthal KAdE.

 

5 seconds

Een selectie van de keuze van Ruud de Wild is van 29 juni t/m 5 juli 2020 te zien op het grote mediascherm bij station Amersfoort. Hier is elk kunstwerk 5 seconden in beeld. Dit wordt mogelijk gemaakt door DROPSTUFF.nl die Nederlandse Museumcollecties digitaal op groot formaat in beeld brengt op publieke plekken. 

  

 

 

Special Arts Galerie

Locatie: Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort

Openingstijden: di en do van 10.00 - 16.00 uur / vr van 10.00 - 15.00 uur
in verband met corona kunnen openingstijden afwijken.
De kunst is ook te zien vanuit te etalage.

 

Exposerende kunstenaars zijn: Abdel Alkader, Bob Bruinooge, Bob van Buuren, Shobana van Deventer, Heinze van Dijken, Halima El Adnani, Sjoukje Elsinga, Chantal Ganglbauer, Julia Helsdingen, Dennis van Lieshout, Marj, Nicolle Meijlink, Ruth van der Neut, N. Raemansky, Manuel Sanchez, Mirjam Schuddebeurs, Guus Schut, Maurits Sterkenburg, Margo van Strijp, Naomi Treffers, Thomas Verlaek, Bernard Vink, Marion Visschedijk, Paul van der Vliet, Desiree Wagelaar.

 

Stichting Special Arts Nederland bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij kunstlocaties in heel Nederland.

www.kunstuitleenspecialarts.nl

www.specialarts.nl

www.facebook.com/specialartsaward

 

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met:

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

033 4328033

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen