Data januari 2020

Special Arts training Productpresentatie en ondernemerschap

 

In januari 2020 geeft Special Arts nogmaals de (gratis) tweedaagse training 'Productpresentatie en ondernemerschap' in Amersfoort. Een inspirerende training voor cliënten en begeleiders voor het aanbieden van jullie eigen handgemaakte toegepaste (kunst)producten. De training bestaat uit praktische en speelse workshops op het gebied van productselectie, prijsbepaling, tekst en fotografie.

 

De trainingsdagen zijn:

Trainingsdag 1: donderdag 23 januari 2020

Trainingsdag 2: woensdag 29 januari 2020

Onderstaand lees je meer informatie. Bel gerust als je vragen hebt.

 

Hartelijke groet,

Tine Veldhuizen

033 4328033

 

 

Olifant webshop 

  

Informatie Training productpresentatie en ondernemerschap

 

Doel van de training

In de training worden deelnemers en begeleiders van dagbestedingateliers praktische handvatten aangereikt om op een professionele manier handgemaakte toegepaste kunstproducten met een unieke eigenheid te presenteren. De deelnemers met begeleiders worden getraind in productselectie, prijsbepaling, tekst en fotografie.

 

Resultaat

Het trainingsprogramma draagt ertoe bij dat deelnemers (voor een groot deel) zelf leren om hun handgemaakte toegepaste kunstproducten aan te bieden. Door de producten aan te bieden via bijvoorbeeld sociale media en in een later stadium via een overkoepelende webshop bereiken jullie een breed publiek. Zo participeren deelnemers nog meer binnen jullie sociale ondernemingsactiviteiten.

 

In een eerdere training was begeleidster Mojgan Azimi Lisar aanwezig. Voor haar was het echt een eyeopener wat er gebeurt als je de kunstenaars zelf laat bepalen. “Wij zijn als begeleiders gewend om altijd de prijs te bepalen en gebruiken standaard teksten om producten te beschrijven. Maar nu de deelnemers dat zelf mochten doen, werd het heel persoonlijk.” Sinds de training wordt dit nu ook gezamenlijk gedaan.

 

Gesponsord trainingsaanbod 

Special Arts kan in samenwerking met HandicapNL het tweedaagse trainingprogramma inclusief toolbox zonder kosten aanbieden aan drie zorgorganisaties. Het trainingsprogramma heeft een waarde van € 500 per dag.  

Extra toolboxen zijn tegen een vergoeding te bestellen.

 

 

 

Hoe zien de trainingsdagen eruit?

 

Dag 1: productselectie en prijsbepaling

1. voorbereiding van circa 9.30 tot 10.30 uur

Samenstellen van een gevarieerde voorselectie van artikelen uit de verschillende ateliers.Productgroepen kunnen zijn: Decoratief, (Klein) meubelen, Serviesgoed, Gebruiksvoorwerpen, Sieraden, Kleding, Babyartikelen.Circa 4 producten per productgroep of een gevarieerde selectie van maximaal 25 producten in totaal.

2. pauze van 10.30 uur tot 11.00 uur

3. vanaf 11.00 uur vervolg

 

 

Dag 2: tekst en fotografie

Deze dag gaan wij verder met de producten waar de eerste dag mee gewerkt is.

 

1. In de ochtend gaan we aan de slag met tekst schrijven.

2. In de middag is er de fotoworkshop.Benodigdheden: - Smartphones of tablets van de instelling of (bij voorkeur) van de deelnemer zelf.

 

Jullie kunnen deelnemen met twee tot vier deelnemers per organisatie (met één begeleider). Deelnemers op beide dagen hoeven niet dezelfde te zijn. Jullie kunnen zelf deelnemers selecteren voor de training waar jullie denken dat ze affiniteit mee hebben.

In alle trainingen werken wij met duo’s van deelnemers met een handicap.  Met de dagindeling houden wij rekening met de gebruikelijke tijden. 

De groepsgrootte is in totaal 10-12 deelnemers van verschillende organisaties.

 

 

 

Wat vraagt het Trainingsprogramma van de organisatie

  • 1 vaste contactpersoon voor Special Arts. Deze contactpersoon zorgt voor de interne coördinatie en interne communicatie.
  • Productverzameling bij voorkeur een evenredige verdeling over verschillende productgroepen. Productgroepen kunnen zijn: Decoratief, (Klein) meubelen, Serviesgoed, Gebruiksvoorwerpen, Sieraden, Kleding, Babyartikelen.
  • Twee tot vier deelnemers voor de training en één begeleider.
  • Commitment om het werktraject twee- tot driewekelijks te doorlopen, zodat er een stroom van producten blijft.
  • Commitment om deel te gaan nemen aan de overkoepelende webshop.

 

Het vervolg

Special Arts werkt aan het realiseren van een landelijke overkoepelende webshop, waarin je in vergelijkbare stappen je producten kunt tonen.

Deelname aan de overkoepelende webshop vraagt:

- Een vaste bijdrage per jaar

- Een % per verkocht product

Op deze manier kan de webshop gehost en onderhouden worden.

Deelnemende dagbestedingateliers/zorgorganisaties aan het trainingsprogramma commiteren zich aan deelname aan de overkoepelende webshop. 

 

  

 

Trainingsdag 1 is op donderdag 23 januari 2020:

Trainingsdag 2 is op woensdag 29 januari 2020:

 

Aanmelden kan via aanmeldingen@specialarts.nl.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen