Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

Webpresentatie-1  

 

Training Productpresentatie en ondernemerschap

 

In de maand november 2019 biedt Special Arts het (gratis) tweedaagse trainingsprogramma Productpresentatie en ondernemerschap. Een inspirerende training voor cliënten en begeleiders voor het aanbieden van jullie eigen handgemaakte toegepaste (kunst)producten. De training bestaat uit inspirerende, praktische en speelse workshops. Met de decembermaand in aantocht een waardevolle tijdsinvestering, met volop tips van experts.

 

Trainers Jasmijn, Edna, Lila en Willemijn kijken er naar uit jullie te ontmoeten!

 

 

 

 

Informatie over de training

 

Doel van de training

In de training worden deelnemers en begeleiders van dagbestedingateliers praktische handvatten aangereikt om op een professionele manier handgemaakte toegepaste kunstproducten met een unieke eigenheid te presenteren. De deelnemers met begeleiders worden getraind in productselectie, prijsbepaling, tekst en fotografie.

 

 

Resultaat

Het trainingsprogramma draagt ertoe bij dat deelnemers (voor een groot deel) zelf leren om hun handgemaakte kunstproducten aan te bieden. Door de producten aan te bieden via bijvoorbeeld sociale media en in een later stadium via een overkoepelende webshop bereiken jullie een breed publiek. Zo participeren deelnemers nog meer binnen jullie sociale ondernemingsactiviteiten.

 

In een eerdere training was begeleidster Mojgan Azimi Lisar aanwezig. Voor haar was het echt een eyeopener wat er gebeurt als je de kunstenaars zelf laat bepalen. “Wij zijn als begeleiders gewend om altijd de prijs te bepalen en gebruiken standaard teksten om producten te beschrijven. Maar nu de deelnemers dat zelf mochten doen, werd het heel persoonlijk.” Sinds de training wordt dit nu ook gezamenlijk gedaan.

 

 

Gesponsord trainingsaanbod 

Special Arts kan in samenwerking met HandicapNL het tweedaagse trainingprogramma inclusief toolbox zonder kosten aanbieden aan drie zorgorganisaties. Het trainingsprogramma heeft een waarde van € 500 per dag.  

Extra toolboxen zijn tegen een vergoeding te bestellen.

 

 

Wat vraagt het Trainingsprogramma van de organisatie

 • 1 vaste contactpersoon voor Special Arts. Deze contactpersoon zorgt voor de interne coördinatie, interne communicatie en dat de verschillende dagbestedinglocaties en betrokkenen binnen de zorgorganisatie worden benaderd, geïnformeerd en geënthousiasmeerd. Dit is ook de persoon die kartrekker en aanjager is.
 • Productverzameling van de verschillende creatieve locaties, bij voorkeur een evenredige verdeling over verschillende productgroepen. Productgroepen kunnen zijn: Decoratief, (Klein) meubelen, Serviesgoed, Gebruiksvoorwerpen, Sieraden, Kleding, Babyartikelen.
 • Locatie voor 2 trainingsdagen.
 • Deelnemers voor de training van verschillende dagbestedingateliers van een zorgorganisatie.
  o   circa 10 deelnemers van verschillende locaties voor de training productselectie en ondernemerschap. 
  o   circa 8 deelnemers van verschillende locaties voor de training fotografie. o   circa 8 deelnemers van verschillende locaties voor de training tekstontwikkeling.
 • Begeleiders van de verschillende dagbestedinglocaties die bij de training aanwezig zijn.
 • Commitment om het werktraject twee- tot driewekelijks te doorlopen, zodat er een stroom van producten blijft.
 • Productpresentatie via sociale media.
 • Commitment om deel te gaan nemen aan de overkoepelende webshop.

 

Het vervolg

Special Arts werkt aan het realiseren van een landelijke overkoepelende webshop, waarin je in vergelijkbare stappen je producten kunt tonen.

Deelname aan de overkoepelende webshop vraagt:

- Een vaste bijdrage per jaar

- Een % per verkocht product

Op deze manier kan de webshop gehost en onderhouden worden.

Deelnemende dagbestedingateliers/zorgorganisaties aan het trainingsprogramma commiteren zich aan deelname aan de overkoepelende webshop. 

 

 

 

 

Hoe zien de trainingsdagen eruit?

 

Dag 1: productselectie en prijsbepaling

Aantal deelnemers: 10 personen met een beperking en daarnaast begeleiders.

 

 1. voorbereiding van circa 9.30  tot 10.30 uurSamenstellen van een gevarieerde voorselectie van artikelen uit de verschillende ateliers.Productgroepen kunnen zijn: Decoratief, (Klein) meubelen, Serviesgoed, Gebruiksvoorwerpen, Sieraden, Kleding, Babyartikelen.Circa 4 producten per productgroep of een gevarieerde selectie van maximaal 25 producten in totaal.
 2. pauze van 10.30 uur tot 11.00 uur
 3. vanaf 11.00 uur vervolg

Het is prettig om te werken in een rustige ruimte met twee grote tafels. Waarvan één tafel waar je met iedereen om heen kan zitten.

Benodigdheden: scharen, plakband, touw, pennen, papier

 

 

Dag 2: tekst en fotografie

Aantal deelnemers: 8 personen met een beperking en daarnaast begeleiders.

Deze dag gaan wij verder met de producten waar de eerste dag mee gewerkt is.

 

 1. In de ochtend gaan we aan de slag met tekst schrijven. Benodigdheden: pennen en papier
 2. In de middag is er de fotoworkshop.Benodigdheden: - beamer met een scherm of wand. - Smartphones of tablets van de instelling of (bij voorkeur) van de deelnemer zelf.

Het is prettig om te werken in een rustige ruimte (zonder andere mensen) met twee grote tafels. Waarvan één tafel waar je met iedereen om heen kan zitten.

 

Deelnemers op beide dagen hoeven niet dezelfde te zijn. Jullie kunnen zelf deelnemers selecteren voor de training waar jullie denken dat ze affiniteit mee hebben.

In alle trainingen werken wij met duo’s.  Met de dagindeling houden wij rekening met de gebruikelijke pauzes.

 

 

 

  

Trainingsdata

 

Voor trainingsdag 1 zijn de volgende data vooralsnog beschikbaar: 

dinsdag 12 november 2019 
donderdag 14 november 2019
 

 

Voor trainingsdag 2 is er keuze uit de volgende data:

dinsdag 19 november 2019  

dinsdag 26 november 2019 

woensdag 27 november 2019

 

Naast trainingen op locatie van een zorgorganisatie voor meerdere ateliers van de betreffende zorgorganisatie, zal er ook een tweedaagsetraining zijn voor dagbestedingateliers van verschillende zorgorganisaties (locatie in het midden van het land).

 

 

Wil je deelnemen stuur dan voor 30 oktober 2019 een email aan aanmeldingen@specialarts.nl. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

 

Hartelijke groet,

Tine Veldhuizen

06 49922670 / 033 4328033