Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Expositie - Vreemde vogels, vergezichten - Badhoevedorp (nh)
30-08-2019 t/m 06-10-2019

 

 Vreemde vogels, vergezichten

 

Expositie met werk van cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis. De kunst die deze mensen maken valt onder de stijl Outsider Art (of outsiderkunst).


Op het atelier van dagcentrum Floriande te Hoofddorp werkt een groep enthousiaste kunstenaars van verschillende leeftijden. Zij maken tekeningen, schilderijen en beelden in een stijl die vroeger meestal aangeduid werd als 'Art brut', maar waarvoor sedert de zeventiger jaren de term 'Outsider Art' gebruikt wordt.

 

Diverse grote musea, zoals in de Hermitage te Amsterdam, hebben aparte afdelingen of vleugels voor deze kunstvorm ingericht.

 

De exposanten: Jannie Huiberts, Esther Schalk-Vink, Iris den Toonder, Jurriaan Berends, Maarten Nolte, Sander Rietvink, Nicole Smidt, Carlo Buskermolen, Carina van der Zaag, Emily Melgers, Gemma Jansen, Anette Wagtendonk en Roberto Dias Fortes maken meestal zeer kleurige en sprekende kunst in een eigen herkenbare stijl, die enorm tot de verbeelding spreekt en de toeschouwers vrolijk stemt.

 

Op de tentoonstelling wordt van iedere kunstenaar een korte beschrijving van zijn of haar specialiteit en de gebruikte techniek gegeven.

 

Het atelier van dagcentrum Floriande biedt de mogelijkheid aan om werk van deze kunstenaars te allen tijde te kopen, te huren of in opdracht te maken.


Locatie:
Galerie Kunst 2001
Dorpshuis Badhoevedorp
Snelliuslaan 35
1171 CZ Badhoevedorp

 

Voor meer informatie:
tel. 020-659 66 93
e-mail: info@galeriekunst2001.nl
www.galeriekunst2001.nl
ga terugTerug naar het overzicht