Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Expositie - Beestenboel- Maastricht (li)

22-06-2019 t/m 01-11-2019

 

Outsiders-art in Ut Glaashoes

 

Beestenboel

 

Vanaf 22 juni tot met 1 november is in galerie Ut Glaashoes van Radar* de expositie ‘Beestenboel’ te zien.

  

Met kunstwerken van een enthousiaste groep mensen met een verstandelijke beperking die overdag in atelier Ut Glaashoes werkt. Deze kunstvorm wordt ook Outsiders-Art genoemd: de kunst van buitenstaanders oftewel kunst van niet-professionele kunstenaars. Deze groep is niet in een hokje te plaatsen. Ondanks dat zij geen kunstopleiding hebben gevolgd, laten ze in hun beeldend werk een autonome gedrevenheid en artistieke begaafdheid zien.

 

Op de expositie Beestenboel tonen de kunstenaars hun eigenzinnige beelden, tekeningen en schilderijen. Fantastische beesten, Limburgse landschappen, zonnige taferelen, en wat er nog meer uit de kast komt.

 

Ze hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn dol op kleur. Hun werk is direct overtuigend en indringend van aard. Opvallend en verrassend is de oorspronkelijkheid, zowel in vorm als kleur waarmee zij hun belevingswereld verbeelden. Kunst beoefenen betekent voor hen een lange opwindende en bevredigende ontdekkingstocht naar hun eigen mogelijkheden.

 

Met een grote variatie aan unieke werken, gemaakt door unieke mensen. Ieder zijn eigen stijl, manier, ideeën en vormen. Dit maakt de expositie Beestenboel bijzonder; kleurrijk en divers, zoals onze wereld hoort te zijn.

 

In de beeldentuin van Galerie Ut Glaashoes staan tijdens de expositie beelden van gast-exposant Annelie Pieters-Wolfs tentoongesteld.

 

openingstijden: ma t/m vrij van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Locatie:

Ut Glaashoes

Wilhelminasingel 67
6221 BG Maastricht

 

Voor meer informatie:
tel. 088 - 350 50 66
e-mail: utglaashoes@radar.org
www.radar.org/ut-glaashoes

 
ga terugTerug naar het overzicht