Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Expositie - OUTSIDER ART in Erasmus Gallery - Rotterdam (zh)
19-03-2019 t/m 31-05-2019

 

Kunst die los staat van overheersende tendensen, voorkeuren of modes in de kunsten: de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert van 19 maart tot 31 mei de tentoonstelling OUTSIDER ART in de Erasmus Gallery, in samenwerking met het Outsider Art Museum (OAM).

 

De Engelse term Outsider Art is ontstaan uit het door de Franse kunstenaar Jean Dubuffet gelanceerde concept Art Brut (rauwe kunst).

 

Het OAM omschrijft Outsider Art als kunst buiten de kunst(historische) canon, eigen idioom van de kunstenaar, los van overheersende tendensen, voorkeuren of modes in de kunsten.

 

Daarmee stelt Outsider Art vragen bij de indelingen, stromingen en richtingen zoals die worden gehanteerd in de gevestigde kunsten. De vaak als authentiek aangemerkte oeuvres van de Outsider Art-kunstenaars boeien en inspireren medekunstenaars en ook een groeiend publiek.

 

Dankzij een genereuze, meerjarige schenking heeft het OAM het Lapré-Van Achter aankoopfonds in kunnen stellen. Met het fonds worden belangrijke actuele Outsider Art stukken aangekocht.

 

Ongepolijste werken
Een dertigtal bijzondere, ontwapenende, verrassende en ongepolijste werken uit de collectie van het OAM zijn in de tentoonstelling te zien, waaronder werken van de in Nederland wonende en werkende Outsider Art kunstenaars; Peter Beers, Jefke Dijkstra, Mies van der Perk, Lionel Plak, Jeroen Pomp, Coen Ringeling en Desmond Tjon A Koy.

 

Daarnaast is werk te zien van de buitenlandse Outsider Art kunstenaars; Aradne (South Africa), Yi Fan (China), Masayoshi Hanawa (Japan), Zhou Huiming (China), Davood Koochaki (Iran), Richard C. Smith (UK) en Kenneth Rasmussen (Denemarken).

 

Locatie:
Erasmus Gallery AB-57, corridor tussen Aula Erasmus Building en Theil Building C-hall


De Erasmus Gallery is opengesteld voor het publiek van maandag tot vrijdag, van 9 tot 18 uur.
ga terugTerug naar het overzicht