PERSBERICHT

Amersfoort, december 2018

 

10879 GVR0703 2473

Rob van der Lugt, Koning Jakhals


 

Expositie

Op Ooghoogte 

 

Tot eind januari 2019 is in de Special Arts-galerie de tentoonstelling Op Ooghoogte te bezoeken. De expositie toont het meest in het oog springende werk van ruim 30 buitengewone kunstenaars uit de provincie Utrecht.

 

Een Salon was in de 19e eeuw een wandvullende expositie met op ooghoogte de kunstwerken die het meest belangrijk werden gevonden. Dwalend door het depot van de Special Arts kunstuitleencollectie zijn de kunstwerken voor de tentoonstelling geselecteerd met als verbindend thema mens en dier.

 

Koning Jakhals

Eén van de kunstwerken is Koning Jakhals van Rob van der Lugt. Opvallend aan het werk is de klare lijn en het eenduidig kleurgebruik. Dit maakt het werk krachtig en intrigerend. Alleen de essentiële lijnen zijn neergezet. Overbodige details zijn genegeerd. In het beeld is sprake van een heldere vlakverdeling, eenheid en uniformiteit. Kortom, Koning Jakhals is exemplarisch voor veel werken in de tentoonstelling Op Ooghoogte.

 

Salon '18+

De Salon-tentoonstelling is een knipoog naar de expositie Salon ‘18 Amersfoort-Utrecht in het naastgelegen Rietveldpaviljoen.

De kunstwerken uit de tentoonstelling zijn zowel te koop als te huur. Daarnaast biedt de Special Arts-galerie voor de komende feestmaand veel kunstcadeau-ideeën.

 

 

Locatie: Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort

Openingstijden: di t/m do van 10.00 - 16.00 uur / vr van 10.00 - 15.00 uur

 

Exposerende kunstenaars zijn onder meer: Lidy Besteman, Frank Bijl, Bob van Buuren, Dyanne de Coole, Wouter Coumou, Monica Dierikx, Roos Drieënhuizen, Emile Essenberg, Brenda de Graaf, Angelique Groen, Lenie van Harten, Mattijs Hazewinkel, Astrid Hielken, Roel Heijmans, Mary-Lou Illaria, Shen van de Knaap, Carolien Kraamer, Martha Kruiderink, Reshma Lachmon, Rob van der Lugt, Marie McPherson, Linda Meijer, Bert Nokkert, Joke van Rede Spies, Johan van Schaik, René van Schie, Piet Schopping, Edith Smith, Gon Steenstra, Maurits Sterkenburg, Kitty van Straaten, Joep Syrier, Astrid van Veen, Chris Weijers, Derk Wessels.
  

 

 

Stichting Special Arts Nederland bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij kunstlocaties in heel Nederland.

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met:

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

033 4328033

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen