Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

KUNSTCONGRES MET PERSPECTIEF 2018/2019

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Dus voor belangstellenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en de mensen die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.

 

 KC_Header02_300dpi

 

 

De 8e editie van het Kunstcongres vindt plaats op verschillende locaties en data in het najaar 2018 en voorjaar 2019. De dagen staan in het teken van netwerken, talentontwikkeling en exposeren.

 

Je kunt je inschrijven voor de regio's ZuidOostWestNoord en Midden

 • Kunstcongres Oost: Gelderland en Overijssel
  Maandag 15 oktober 2018 in Museum MORE in Gorssel 
 • Kunstcongres Zuid: Noord-Brabant en Limburg
  Vrijdag 30 november 2018 in Van Abbe Museum in Eindhoven
 • Kunstcongres Noord: Friesland, Groningen, Drenthe
  Vrijdag 18 januari 2019 in Drents Museum in Assen
 • Kunstcongres Midden: Noord-Holland, Flevoland, Utrecht
  Maandag 11 februari 2019 in Museum Jan van der Togt in Amsterdam
 • Kunstcongres West: Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant
  Maandag 11 maart 2019 in Pulchri Studio in Den Haag

 

Hoe ziet de dag eruit?

De directeur van de museumlocatie houdt het openingswoord. Daarna ga je in kleine groepen aan de slag onder leiding van een kunstbuddy (kunstprofessional uit de regio). Een prettig moment om met elkaar in gesprek te gaan en van gedachten te wisselen. De kunstbuddy kan feedback geven op je werk, deelt kennis en ervaring en denkt graag met je mee hoe je nieuwe stappen kunt zetten en jezelf kunt ontwikkelen.

Tijdens het Kunstcongres mag je een beeldend kunstwerk exposeren. De pop-up tentoonstelling is in de middag voor een breed publiek toegankelijk. De wethouder van de betreffende gemeente opent de tentoonstelling officieel.

De kunstcommissie geeft feedback op alle deelnemende kunstwerken. Je ontvangt binnen een week na het Kunstcongres deze korte feedback per e-mail.
Daarnaast maakt de kunstcommissie na een plenaire lezing de 3 winnaars en de publiekswinnaar bekend. De winnaars mogen als onderdeel van de prijs exposeren bij 3 gastlocaties in de regio.

 

 

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres/kunstcongres-met-perspectief

 

 


ga terug Terug naar het overzicht