Wandel een gedicht

Poëziebosroute op een Landgoed Groeneveld in Baarn

 

Banner PoëziebosrouteHet kunstwerk is gemaakt door Roble Saleh   

De Poëziebosroute is een rolstoel-toegankelijke route van 1,3 kilometer. Onderweg staan negen poëziepaaltjes, met op ieder paaltje een regel van een gedicht van René Vos. 

Poeziebosroute Groeneveld

 

René woont en werkt bij Zorgorganisatie Sherpa, net als de mensen van de afdeling HoutWerk die de poëziepaaltjes hebben gemaakt. Medewerkers van dagbestedinglocatie Bosgroep Pijnenburg hebben de paaltjes geplaatst. In de bijbehorende folder kunnen de dichtregels worden opgeschreven en maak je kennis met de makers. Ook de kunstwerken in de folder zijn door deelnemers van Sherpa gemaakt.

 

De Poëziebosroute is een ontdekkingstocht voor jong en oud, leuk voor scholen en stimuleert om zelf met poëzie aan de slag te gaan. 
De route is onderdeel van Het Andere Gedicht, een taalstimulerend poëzieproject van Special Arts voor iedereen met een verstandelijke beperking. 

 

Het startpunt van de route is de parkeerplaats aan het einde van de Wildenburglaan in Baarn. Hier staat ook een folderstandaard.

 

 

 

De Poëziebosroute is een initiatief van Special Arts in samenwerking met Sherpa en Staatsbosbeheer.

Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten op het gebied van beeldende kunst, podiumkunst en taal.

Sherpa ondersteunt mensen met een beperking: Omdat ieder mens recht heeft op een prettig leven. Een eigen woon- en werkplek waar je thuis bent. Vooruitzichten op een leuke, zinvolle dag, waarop je anderen ontmoet.  

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

 

 

 


 Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen