PERSBERICHT

Amersfoort, 5 juni 2018

 

Affiche Tentoonstelling 3 Dimensies

 

 

Muzikale finissage

3 Dimensies in Special Arts galerie

 

De expositie 3 Dimensies van Jaap van Atten, Dilyse Buter en René van der Lans wordt vanaf 3 uur feestelijk afgesloten met 3 bluesmuzikanten Harry Grave, Hans 'Judy' Detmar Hinsch en Martijn Tel.

 

In de expositie ‘3 Dimensies’ laten Jaap van Atten, Dilyse Buter en René van der Lans werk zien van de afgelopen vijf jaar. Dilyse en René exposeren voornamelijk schilderijen, maar ook animaties (Dilyse) en tekeningen (René). Jaap stelt kleiwerken en foto’s ten toon. 

  

Ze werkten al eerder samen; Jaap en René in de expositie ‘Blueshuis’ en Dilyse en Jaap in meerdere etalageprojecten. Nu zijn ze gedrieën te zien bij Special Arts in Amersfoort. Het werk van Dilyse, René en Jaap verschilt van elkaar. Maar er zijn ook overeenkomsten, vinden ze zelf: zo is het werk van alle drie kleurrijk en verfrissend. 

 

Dilyse Buter Schilderijen en animaties

"Reizen, documentaires en muziek zijn voor mij een inspiratiebron. Ook wat er in de maatschappij gebeurt, verwerk ik in mijn schilderijen."

 

Door haar ziekte (Tubereuze Sclerose) en een hersenoperatie kan ze slecht plannen en overzicht houden, ze is ‘chaotisch’ maar ze kan zich in schilderen en tekenen goed uitdrukken. Dilyse wil dat deze ziekte bekender wordt zodat kinderen met TSC een betere toekomst krijgen. Ze heeft hier een vierluik over gemaakt dat op de expositie te zien is.
Van psychedelisch kleurrijk tot kriebelig zwart laten haar schilderijen verwarrende en verontrustende beelden achter op je netvlies. Op dit moment legt ze zich toe op animaties.
 

 

René van der Lans Schilderijen en tekeningen

"Ik schilder expressief en probeer vrij te zijn. Mijn schilderijen hebben een beetje de blues, een beetje melancholisch."

 

René schildert expressief, je kunt het abstract figuratief noemen met veel kleuren. Hij haalt zijn inspiratie uit zijn gevoelsleven. René schildert vaak dieren en monstertjes en soms portretten op zijn eigen manier. Als hij ‘dieren’ schildert, zijn het vaak een soort zelfportretten; van hoe hij zich voelt of gevoeld heeft.

 

 

Jaap van Atten Kleiwerken en fotografie

"Het driedimensionaal werken bevalt goed. Het is een heel proces en het geeft me veel rust als ik er mee bezig ben. Eigenlijk ben ik architect, aannemer, bouwvakker, dakdekker en schilder tegelijk."

 

Jaap zijn interesse in kunst is ontstaan vanuit zijn passie voor fotografie. Sinds vijf jaar werkt hij op een atelier in Ermelo waar hij klei ontdekte. Het begon met een vuurtoren, een huisje en boten. Het is inmiddels een hele stad geworden met zo’n veertig objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn. 

 

 

Finissage tentoonstelling

De tentoonstelling wordt zondagmiddag 10 juni vanaf 15.00 uur feestelijk afgesloten door drie bluesmuzikanten Harry Grave, Hans 'Judy' Detmar Hinsch en Martijn Tel. De galerie is vanaf 13.00 uur open. 

 

Adres: Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort 

 

Meer lezen

Blog Hoe het begon

Artikel Kunstmagazine pArt Een bijzondere expositie in wording

 

 

 

 

Stichting Special Arts Nederland stimuleert de kunstdeelname van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij kunstlocaties in heel Nederland.

  

 

Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van projecten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars via een galerie en kunstuitleen.

 

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met:

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

033 4328033

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen