Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Maurits goes to Münster

 

De Veenendaalse kolozaïk-kunstenaar en dichter Maurits Sterkenburg (alias Maularia Fist) maakt dit jaar op tal van podia furore, ook internationaal. Tot 30 september neemt hij deel aan een groepsexpositie in Kunsthaus Kannen in de Duitse stad Münster.

 

Zijn uit woldraden gewikkelde poppen – kolozaïks – lijken op sciencefiction-achtige, buitenaardse wezens met disproportionele ledematen. De poppen hebben een aandoenlijk zachte en speelse uitstraling. Het gaat Maurits niet om het weergeven van een ideaal, maar om de individualiteit van proporties.

 

Cover pArt 2018-1De veelzijdige Maurits nam eerder dit jaar deel aan de dichtwedstrijd Het Andere Gedicht, georganiseerd door Special Arts in Amersfoort. Eind april kwam het kunstmagazine pArt van Special Arts (www.specialarts.nl) uit met een foto van een kolozaïk op de cover en een interview met Maurits. Diverse poppen zijn inmiddels opgenomen in de kunstuitleen van Special Arts.

 

Vervolgens kreeg Maurits een uitnodiging om deel te nemen aan een expositie van de Art Brut Biënnale te Hengelo, de grootste in Europa waaraan 150 kunstenaars deelnamen. Ook mocht hij bij de opening van de expositie zijn gedicht De ontdekking uit een nog te verschijnen dichtbundel voordragen, kreeg het publiek van 500 man muisstil en oogstte vervolgens een daverend applaus.  

 

Expositie in Kunsthaus Kannen Alexianerweg 9, D-48163 Münster / Duitsland

Openingstijden: tot 30 september a.s., dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 13-17 uur.

Gratis entree

www.kunsthaus-kannen.de

 

Verschenen in de Veenendaalse Courant d.d. 8 juli 2018


ga terug Terug naar het overzicht