PERSBERICHT

Hilversum, 12 juli 2018

 

Speciaal voor iedereen

MozART-expositie Media Park Hilversum

  

In het kader van Hilversum Mediastad hebben leerlingen van het atelier van de Mozarthof zich laten inspireren door tal van televisieprogramma’s. Twaalf van deze MozART-kunstwerken sieren tot eind september de entreehal van het BNN-VARA/VPRO/NTR-gebouw. En dat niet alleen. Bij de kunstwerken zijn gedichten geschreven, die naast de schilderijen te lezen zijn.

 

Applaus van Paul Romer voor de leerlingen van de Mozarthof

Voor NTR-directeur Paul Römer (rechts), die de tentoonstelling opende, vormt de expositie een totaal kunstwerk: “kunst geschilderd, kunst geschreven en kunst gesproken.”

 

De verbeelde programma's variëren van Heel Holland Bakt, Zapp en Het Uur van de Wolf tot Boer zoekt vrouw. Leerling Noah: “Ik snap niet zo goed waarom zoveel mensen kijken, want het is altijd hetzelfde verhaal met die boeren. Ze willen een vrouw. Ik vind de koeien in het programma zelf leuker. Daar kijk ik wel graag naar. Het was best lastig om de koe zo te schilderen dat de koeienpoten echt in het hoge gras staan.”

 

Elke keer diezelfde boeren

Ik kan er niet lang naar kijken

Ik vind de koeien in het programma het leukst

Mijn koe staat echt met zijn poten in het gras

Alleen is de boer vergeten het gras te maaien

 

Boer zoekt vrouw

 

MozART is kunst uit het atelier van de Mozarthof. Leerlingen met een verstandelijke beperking maken tijdens de lessen beeldende vorming prachtige werkstukken. Zij leren creatief omgaan met diverse technieken en materialen. Het beeldend uiten van hun reflectie op de wereld heeft een geheel eigen, herkenbare stijl. Het is meestal werk waar een intuïtieve oorspronkelijkheid in te zien is. Ook maken zij spelenderwijs kennis met kunstenaars uit allerlei stromingen.

Vanuit het taalstimulerend poëzieproject Het Andere Gedicht van Special Arts zijn leerlingen begeleid in het maken van de gedichten.

 

De leerlingen zijn trots op het resultaat en vinden het stoer dat ze op het Media Park mogen exposeren en hun kunstwerken kunnen verkopen. Voor wie niet kan kiezen is er een handgemaakte bundel waarin gedichten en kunstwerken zijn opgenomen. Te bestellen via de Mozarthof, Hilversum.

 

De expositie is tot eind september 2018 te zien.

Media Park Hilversum

Wim T. Schippersplein 5

1217 WD Hilversum

Openingstijden: alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur

  

 

   

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met:

Joke Baas, Mozarthof Hilversum j.baas@mozarthof.nl of 035 624 19 32

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen