Beeld voorstelling Mata Hari - Talant

 

Buitengewone artiesten brengen Mata Hari
op het podium

Toegankelijke theatervoorstelling voor iedereen 

 

Buitengewone artiesten werken samen met professionele theatermakers aan een voorstelling over Mata Hari. Dit in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018. Vrijdag 15 juni is de première in De Lawei. De tweede voorstelling is op 20 juni in het Posthuis Theater in Heerenveen.

 

‘Optreden voor groot publiek is als een droom die uitkomt.’

 

‘Optreden voor groot publiek is als een droom die uitkomt’ vinden de artiesten. De meesten krijgen ondersteuning van de zorgorganisaties Talant en Wil. Gedurende drie maanden werken zij iedere maandag aan hun talent en bereiden ze zich voor op de voorstelling. Ze worden hierin begeleid door theatermaker Art-Jan de Vries en zijn team.

 

Script door Don Duyns

Toneelschrijver Don Duyns schreef het script voor de voorstelling Mata Hari. Hij werd geïnspireerd door de artiesten. Ze ontmoetten elkaar begin dit jaar in het Fries Museum toen ze de expositie Mata Hari bezochten. 

  

Ik heb goed naar ze geluisterd en was verrast over het heldere beeld dat ze hebben van de voorstelling die ze willen spelen.

 

Boeien en verrassen

Mata Hari is een initiatief van Talant in het kader van Leeuwarden Fryslân 2018. Talant werkt hiervoor samen met Special Arts en Stichting Artertainment. Het idee ontstond na de succesvolle theatervoorstelling van ‘Sneeuwwitje en de 7’ in 2016, waarmee ze het publiek in de uitverkochte grote zaal van De Lawei wist te boeien en te verrassen. “Met de ervaring van de vorige voorstelling, kunnen we stappen zetten en veel professioneler werken”, vertelt Art-Jan de Vries enthousiast.

 

Mata Hari is een prachtig verhaal vol mysterie dat gaat over schoonheid, liefde, kracht, doorzettingsvermogen, vooroordelen, uitsluiting en onrecht. Universele thema’s waar ieder mens in zijn of haar leven mee te maken krijgt.

  

Toegankelijke voorstellingen en kaartverkoop 

Mata Hari is een theatervoorstelling voor iedereen. Daarom is er tijdens de voorstelling in De Lawei in Drachten op vrijdag 15 juni een doventolk aanwezig. Bij de voorstelling op woensdag 20 juni in het Posthuis Theater in Heerenveen zorgt stichting ‘Komt het zien’ voor een geweldige theatervoorstelling voor blinden en slechtzienden.

 

Vrijdag 15 juni in De Lawei in Drachten 19.30 uur: 

bestel de tickets bij VanPlan 

Woensdag 20 juni in het Posthuis Theater in Heerenveen 19.30 uur: 

bestel de tickets bij VanPlan

 

 

 

 

Stichting Special Arts Nederland bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities, voorstellingen en projecten. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij kunstlocaties in heel Nederland.

www.specialarts.nl

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen