Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Moodboard Special Design Beurs-26 mei

 

Van 26 mei t/m 3 juni 2018 bruist het in Hengelo. De Special Design Beurs 2018 vindt plaats tijdens de Art Brut Biënnale en presenteert:

 

• Stands
In een beurssetting presenteren kunstlocaties hun toegepaste kunst- en designproducten in een eigen stand. Kunstlocaties zullen samen met hun deelnemers de stands inrichten, bemensen en een beleving creëren. Zo krijgt elke stand een eigen uitstraling. Het aanbod zal liggen op: keramiek, sieraden, serviesgoed, tassen, kussens, decoratieve producten en kleine meubels.

 

Deelnemende locaties uit heel Nederland:

ArtCrew  Artdesch • Atelier Meera  Atelier Oet de Verf • Atelier Warnsveld  Atelier Zorgboerderij De Rökker •  Aveleijn AtelierZ  Bijdehand / Galerie ArtBrut058  Bijzonder Amsterdams  Borduurzaam Mediant • Daeldersplak  GildeHof  Het Atelier Apeldoorn  Humanitas Onder Dak  Jans Pakhuys  José van Loon Textielkunst 

  Kleurmeesters • Kunstenaar Ruben Stallinga • KUNSTportaal •  Ondernemend Talant  Paspartoe Noordwijk  Stichting Gleveris •  Zij aan Zij Ateliers  Zinderin Kunst


• Studio’s
Tijdens de Special Design Beurs worden verschillende workshops gegeven. Volop inspiratie over toegepaste kunst en ondernemerschap.

 

zaterdag 26 mei 2018

- 11.00 uur en 13.30 uur Workshop sieraden inspiratie voor begeleiders en cliënten 

woensdag 30 mei 2018

- 11.00 uur en 13.30 uur Workshop sieraden inspiratie voor begeleiders en cliënten 

- 13.30 uur workshop PoëziePret

donderdag 31 mei 2018

- Interactieve studiotraining Wervende productpresentatie in samenwerking met onder andere Jasmijn Miltenburg (Visual Merchandise Professional) en Petra Rodenhuis (Tekst en de rest).

vrijdag 1 juni 2018

- 11.00 uur Workshop sieraden inspiratie voor begeleiders en cliënten

- 13.30 uur Workshop sieraden inspiratie VOL

- 13.30 uur workshop PoëziePret VOL


• Concept store
Voel je thuis in het hart van de Special Design Beurs geheel ingericht met toegepaste kunstproducten van de kunstlocaties. Hier is het goed verpozen, poëzie luisteren, kunst kijken, lezen en ontmoeten, workshops productontwikkeling. Alle items zijn afkomstig uit de stands.

 

Sieraden inspiratie

Special Arts heeft een inspiratie special Sieraden en aandenken samengesteld om te enthousiasmeren in het ontdekken van nieuwe uitingsvormen. In de concept store vind inspiratie uit binnen- en buitenland. 

Daarnaast zijn er verschillende workshops  – zowel voor begeleiders als cliënten – om te leren en experimenteren. 

 

Astrid werkt met spullen van de straat

Woensdag 30 mei - Astrid Kuipers van VanStraat"Ik ben een recycle freak. Op straat buk ik regelmatig om iets op te rapen en strandjutten is mijn grootste hobby. In alles wat ik opraap zie ik potentie. Dat het iets moois kan gaan worden. Zo mooi dat je het wilt dragen als sieraad. Met deze roze bril op ga ik aan de slag. Alles wat je op straat vindt of wat je eigenlijk weg wil gooien, mag je mee nemen naar de workshop. Plastic tassen, stukjes touw, verpakkingen, dopjes, kapotte kleding, stoffen, moertjes en ringetjes. Neem je ( schone ) afval mee. We gaan er lekker mee aan de slag." 

 

Gwen

Zaterdag 27 mei - Kunstenaar Gwen Peters: "In de workshop leer je in een paar eenvoudige stappen metaal bewerken tot een sieraad. Je maakt een schuifbroche, moneyclip, pochetsieraad of mooi symbool."

 

Annelies van Pakje Plezier

Vrijdag 1 juni - Annelies van der Zouwen van Pakje Plezier: "Ik ontwikkel knutselpakketten waarmee ik iedereen de kans wil geven om creatief bezig te zijn. Ik werk zoveel mogelijk met restmaterialen die ik verzamel bij bedrijven en particulieren. Door volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) handicap worden ze op maat geknipt, gesorteerd, opgerold, uitgeteld en ingepakt. Tijdens de workshop gaan we sieraden maken van stof. Kies de mooiste kleuren, de leukste patronen en de techniek die jou het meest aanspreekt."

 

Van harte welkom!

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Locatie: Hazemeijer complex, Hengelo (ov)

 

De Special Design beurs 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting SPZ, C.F. Vaillantfonds, Pasman Stichting, Stichting Van der Toorn, Regina van Geuns Fonds en Stichting De Boom.