Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

3 Dimensies in Special Arts galerie

 

Affiche Tentoonstelling 3 Dimensies

 

Drie kunstenaars van Stichting galerie en ateliers Leonardo da Vinci uit Ermelo, exposeren vanaf 5 mei met hun werk bij Special Arts in Amersfoort. Dilyse Buter komt al vijftien jaar bij Leonardo da Vinci, René van der Lans en Jaap van Atten vijf jaar. Zij hebben zich in die tijd ontwikkeld tot kunstenaars met autonoom werk.

 

In de expositie ‘3 Dimensies’ laten ze werk zien van de afgelopen vijf jaar. Dilyse en René exposeren voornamelijk schilderijen, maar ook animaties (Dilyse) en tekeningen (René). Jaap stelt kleiwerken en foto’s ten toon.  

Ze werkten al eerder samen; Jaap en René in de expositie ‘Blueshuis’ en Dilyse en Jaap in meerdere etalageprojecten. Nu zijn ze gedrieën te zien bij Special Arts in Amersfoort. Het werk van Dilyse, René en Jaap verschilt van elkaar. Maar er zijn ook overeenkomsten, vinden ze zelf: zo is het werk van alle drie kleurrijk en verfrissend. 

 

Dilyse Buter Schilderijen en animaties

"Reizen, documentaires en muziek zijn voor mij een inspiratiebron. Ook wat er in de maatschappij gebeurt, verwerk ik in mijn schilderijen."

 

Door haar ziekte (Tubereuze Sclerose) en een hersenoperatie kan ze slecht plannen en overzicht houden, ze is ‘chaotisch’ maar ze kan zich in schilderen en tekenen goed uitdrukken. Dilyse wil dat deze ziekte bekender wordt zodat kinderen met TSC een betere toekomst krijgen. Ze heeft hier een vierluik over gemaakt dat op de expositie te zien is. 
Van psychedelisch kleurrijk tot kriebelig zwart laten haar schilderijen verwarrende en verontrustende beelden achter op je netvlies. Op dit moment legt ze zich toe op animaties.
 

 

René van der Lans Schilderijen en tekeningen

"Ik schilder expressief en probeer vrij te zijn. Mijn schilderijen hebben een beetje de blues, een beetje melancholisch."

 

René schildert expressief, je kunt het abstract figuratief noemen met veel kleuren. Hij haalt zijn inspiratie uit zijn gevoelsleven. René schildert vaak dieren en monstertjes en soms portretten op zijn eigen manier. Als hij ‘dieren’ schildert, zijn het vaak een soort zelfportretten; van hoe hij zich voelt of gevoeld heeft.

 

 

Jaap van Atten Kleiwerken en fotografie

"Het driedimensionaal werken bevalt goed. Het is een heel proces en het geeft me veel rust als ik er mee bezig ben. Eigenlijk ben ik architect, aannemer, bouwvakker, dakdekker en schilder tegelijk."

 

Jaap zijn interesse in kunst is ontstaan vanuit zijn passie voor fotografie. Sinds vijf jaar werkt hij op een atelier in Ermelo waar hij klei ontdekte. Het begon met een vuurtoren, een huisje en boten. Het is inmiddels een hele stad geworden met zo’n veertig objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn. 

 

 

Opening tentoonstelling

De tentoonstelling wordt zaterdagmiddag 5 mei geopend om 15.00 uur en zal muzikaal omlijst worden door een drietal Amersfoortse muzikanten met bluesrock. De galerie is vanaf 13.00 uur open. Zondagmiddag 10 juni is er een feestelijke afsluiting met bluesmuzikanten.

 

Openingstijden:

dinsdag t/m donderdag van 10.00 - 16.00 uur

vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Adres: Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort 

Gesloten: 10 t/m 14 mei 2018

 

Meer lezen

Blog Hoe het begon

Artikel Kunstmagazine pArt Een bijzondere expositie in wording


ga terug Terug naar het overzicht