PERSBERICHT

Amersfoort, 20 december 2017

 

PoëziePretPlacemat bij JanenAlleman in Breda - Foto Jan Stads 
Foto: Jan Stads

 

Vrolijke PoëziePretPlacemat bij JanenAlleman in Breda

 

Vanaf deze week ligt de vrolijke PoëziePretPlacemat bij lunchroom JanenAlleman in Breda. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking, waaronder een foto en filmpje van Daan Verhoof, werkzaam bij JanenAlleman.

De placemat nodigt gasten met en zonder beperking uit om zelf een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht georganiseerd door Special Arts.

 

Special Arts heeft in samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en PromUnique de PoëziePretPlacemat ontworpen. Tot eind januari ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland en JanenAlleman in Breda.

 

Meer informatie over de wedstrijd Het Andere Gedicht

Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema ONDERWEG. Tot en met 31 januari 2018 (verlengde inzendtermijn) kunnen gedichten worden ingestuurd. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters op 11 april 2018 zal de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden. Zie ook www.specialarts.nl/poezie.

 

Graag willen Special Arts en VEP samen zoveel mogelijk mensen laten meedoen aan de wedstrijd, niet alleen omdat gedichten maken ontzettend leuk is, maar vooral omdat het zowel de taalvaardigheid als het zelfvertrouwen en daarmee de emancipatie vergroot.

 

 

 

 

Informatie over JanenAlleman

Wat lunchroom JanenAlleman echt bijzonder maakt is de enorm enthousiaste bediening! Het team met daarin jong volwassenen met een verstandelijke beperking, zorgt ervoor dat gasten zich direct thuis voelen. JanenAlleman biedt deze jongens en meiden op basis van dagbesteding en stage een kans om werkervaring op te doen en zo te participeren in onze samenleving.

www.janenallemanbreda.nl

 

 

Informatie over Special Arts

Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van projecten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars via een galerie en kunstuitleen.

www.specialarts.nl/poezie

www.facebook.com/hetanderegedicht

Gedichtenlaboratorium: www.gedichtenlaboratorium.nl

Voor aangesloten restaurants zie www.pannenkoekenrestaurants.nl

 

 

 

Het Andere Gedicht 2017/2018 wordt georganiseerd door Special Arts in samenwerking met het Poëziepaleis en Blindschelders & Raadsman en mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte, Fonds21, Fonds verstandelijk gehandicapten, VSBfonds, NSGK, Stichting SFO, RDO Balije van Utrecht, Cornelia-Stichting, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Fundatie Luden van Stoutenburg, Pasman Stichting, Stichting Sociaal Cultureel Fonds De Amersfoortse, Stichting De Boom, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen-Het Mijndershuis Fonds, Gemeente Groningen, Stichting Sinnigefonds.

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie en voor foto's kunt u contact opnemen met:

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

033 4328033


 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen