PERSBERICHT

Amersfoort, 6 december 2017

 

 PoeziePretPlacemat

 

Extra leuk uit eten met de PoëziePretPlacemat

 

De hele maand december ligt bij 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland de vrolijke PoëziePretPlacemat. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Cheyenne Ausema uit Groningen laat het pannenkoeken regenen, Barbara Hietink uit Gelderland deelt haar binnenpretjes en via een QR-code ontmoet je Daan Verhoof uit Brabant die een talent heeft voor pannenkoeken bakken.

 

De placemat nodigt pannenkoekeneters met en zonder beperking uit om zelf een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht georganiseerd door Special Arts.

 

Special Arts heeft in samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en PromUnique Retail Promotions de PoëziePretPlacemat ontworpen. Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland.

 

Meer informatie over de wedstrijd Het Andere Gedicht
Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema ONDERWEG. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters zal op 11 april 2018 de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden. 

Graag willen Special Arts, VEP en PromUnique Retail Promotions samen zoveel mogelijk mensen laten meedoen aan de wedstrijd, niet alleen omdat gedichten maken ontzettend leuk is, maar vooral omdat het zowel de taalvaardigheid als het zelfvertrouwen en daarmee de emancipatie vergroot.

 

 

 

Stichting Special Arts Nederland heeft als doel mensen met een handicap te stimuleren om aan kunst te doen en hun pure talent te ontwikkelen. Daarnaast brengt de stichting de kunstuitingen van mensen met een handicap voor het voetlicht. Special Arts richt zich op alle kunstdisciplines (beeldend, theater, muziek, dans en poëzie) en op mensen met uiteenlopende beperkingen (verstandelijk, psychisch en fysiek). Het Andere Gedicht 2017 wordt georganiseerd in samenwerking met Het Poëziepaleis en Blindschelders & Raadsman.

 

Meer weten? Kijk op www.specialarts.nl/poezie.

www.facebook.com/hetanderegedicht

Gedichtenlaboratorium: www.gedichtenlaboratorium.nl

Voor aangesloten restaurants zie www.pannenkoekenrestaurants.nl

 

 

Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van projecten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars via een galerie en kunstuitleen.

 

Het Andere Gedicht 2017 wordt georganiseerd door Special Arts in samenwerking met het Poëziepaleis en Blindschelders & Raadsman en mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte, Fonds21, Fonds verstandelijk gehandicapten, VSBfonds, NSGK, Stichting SFO, RDO Balije van Utrecht, Cornelia-Stichting, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Fundatie Luden van Stoutenburg, Pasman Stichting, Stichting Sociaal Cultureel Fonds De Amersfoortse, Stichting De Boom, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen-Het Mijndershuis Fonds, Gemeente Groningen, Stichting Sinnigefonds.

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:  

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of

033 4328033


 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen