Bent u al klaar voor een kleurrijk einde van het jaar?

Het einde van het jaar nadert... Graag inspireren wij u hoe u dit jaar feestelijk, betrokken en kleurrijk kunt afronden.

 

 

  

Doe mee met de kunst van het geven 

Iets geven kan net zo leuk zijn als iets krijgen. Het perfecte cadeau vinden voor medewerkers, een jubilaris of relaties, de anticipatie op de reactie, en dan de blijdschap van de ontvanger. Een cadeau uitzoeken is niet altijd even makkelijk: geven is een kunst

Bij Special Arts denken wij graag met u mee. Een eerste impressie van de mogelijkheden:

 

Kunstcadeaus op maat

           

Zeefdruk

 

USBcard2

  Kunstonderzetters    
Zeefdruk in lijst   Special USBcard    Kunstonderzetters      
             

Unieke kunstcadeaus

           
Wenspotjes2   Lino poeziedoosje   Wijnkistjes    
Wenspotje met unieke wens   

Lino poëziedoosje
limited edition

  Kunst wijnkistjes    
         

Kunstcadeaus uit voorraad

       
Ontbijtset NL aan tafel    special wijndoos      Dichtbundel Dag taart op de tafel    
Ontbijtservies NL aan tafel   Special Arts wijndoos 

 

Poëziebundel
Dag taart op de tafel

   

 

Elk kunstcadeau wordt gekenmerkt door een authentiek, fascinerend kunstwerk waarin altijd het unieke handschrift van de kunstenaar te herkennen is.

 

Special uitwisbaar notitieboek  

Nieuw! Special uitwisbaar notitieboek, dat je kan blijven hergebruiken. Gecombineerd met een kunstwerk naar keuze uit de kunstuitleencollectie op het omslag creëert u een cadeau dat uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk uitstraalt. Met de bijbehorende App, scan, deel en bewaar je aantekeningen heel eenvoudig.

 

Meer inspirerende kunstcadeaus kunt u bekijken in de Special Arts kunstcadeauwaaier of op de website.

 

Onder meer Friesland Zorgverzekeraar, USG Legal, Inclusief Groep, Raggers Schoonmaakbedrijf, Lomans, Gemeente Leusden, MC Groep, Prinses Maxima Centrum, VSBfonds, Rabobank, Vilans, KBA kozen al voor een kunstcadeau via Special Arts. 

Incidentele of periodieke schenkingen aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI) zijn aftrekbaar voor de belasting. Special Arts heeft een ANBI-status.

  

 

 

Het Andere Gedicht 2017 

4300 GVR0705 3086

Roel Heijmans, Drie bomen 
kunstuitleencollectie Special Arts

 

PLEZIER

 

Van wandelen krijg ik veel plezier

ik kijk dan

naar een mooi park

in het bos

Ik heb samen met mijn zus plezier

We wandelen graag samen

Ook hou ik van strikjes op m’n bril

Ze passen bij mijn shirt

en mijn bidon

samen in de zon

 

Cathja Bloemink

Uit: Dag taart op de tafel

 

 

Het Andere Gedicht 2017 is een taalstimulerend poëzieproject voor mensen met een verstandelijke handicap. Naast trainingen voor begeleiders en het Gedichtenlaboratorium, is er een landelijke poëziewedstrijd voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap. Niemand minder dan Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin is juryvoorzitter!

Kijk voor meer informatie op: www.specialarts.nl/poezie

 

Juist ook bedrijven kunnen Het Andere Gedicht tot een groot succes maken:

als sponsor van de dichtbundel of het afrondende poëziefeest in april 2018 en door de facebookpagina van Het Andere Gedicht te liken. Doet u mee? Wij vertellen graag meer over de sponsormogelijkheden. 

 

Facebook-logo-jpg

  

 

 

Kijken naar kunst 
Teambuilding met een Visual Thinking Strategies sessie
Visual Thinking Strategies JvdT PdB  

Special Arts verzorgt presentaties over Visual Thinking Strategies (VTS), een op discussie gebaseerde methode om naar kunst te kijken. Aan de hand van een aantal vragen bij een of meer kunstwerken ontstaat een gesprek, waardoor de deelnemers elkaar op een andere manier leren kennen.  VTS leert je in een open gesprek, gestructureerd en met gerichte aandacht voor de kunst én elkaar, methodische verschillen en overeenkomsten waar te nemen.

Meer lezen? Artikel Visual Thinking Strategies laat mensen spreken! in kunstmagazine pArt.

Een VTS-sessie kan op elke locatie. Oók in de Special Arts-galerie, die een prachtige setting is voor uw eindejaarsbijeenkomst.

 

 

 

Het creëren van een ideale werkplek met kunst. Doet u mee? 

Een bekende pionier die in de jaren 60 experimenteerde met kunst op de werkplek was Alexander Orlow, directeur van een sigarettenfabriek in Zevenaar. Hij vond de grote productiehallen saai en onpersoonlijk en verfraaide deze met grote kunstwerken die boven de machines bungelden. Orlow geloofde dat het ophangen van kunst in de werkomgeving zou leiden tot meer productieve en gelukkige werknemers. Hij wisselde regelmatig de kunstwerken om eenzijdigheid te voorkomen.

14073 ABC GVR1504 0280-schoon

Kees Roosenbrandt, De lift van de aarde (drieluik keramiek)

 

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Haslam en Knight: “Mensen spenderen het grootste gedeelte van hun leven op het werk. Wanneer de ruimte intrigeert en stimuleert, heeft dit positieve effecten op alles: de prestaties, het welbevinden en de creativiteit.” Kunst werkt!

Daarbij maakt de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars via Special Arts uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar!  

 

Geen muren? Ook glaswanden kunnen - met unieke folie - voorzien worden van kunst.

 

Special Arts beheert een kunstuitleencollectie van ruim 3.000 kunstwerken. Deze collectie is digitaal te bekijken. Wilt u verrast worden? Graag maken wij vrijblijvend een selectie passend bij uw organisatie en wensen. 

 

 

 

Expositie Buitengewoon Stijlvol

De stijl affiche

   

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’.

Binnen het expositieprogramma rondom De Stijl in Nederland, is tot en met 8 januari 2018 de expositie Buitengewoon Stijlvol te zien in Amersfoort.

Uit bijna 250 inzendingen hebben Marjory Degen (Kunsthal KAdE/Mondriaan Huis, Natalie Dubois (Centraal Museum Utrecht), Elvira van Eijl (Art Brut Biënnale) en Paola de Bruijn ruim 80 kunstwerken geselecteerd. Deze bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars worden geëxposeerd in de galerie van Special Arts en in de etalages van bedrijven aan de Zonnehof.  

Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld toont in de context van de jaren vijftig.

Van harte welkom! 

De kunstenaars waren onlangs te gast om als eerste de tentoonstelling te bekijken.

Kijk voor een impressie naar Rabobank TV: https://www.youtube.com/watch?v=91-4JkIjpso

 

Buitengewoon Stijlvolle kunst voor uw pand? 

Het jubileum van De Stijl maakt nieuwsgierig welke kunstwerken uit de Special Arts kunstuitleencollectie verwantschap hebben met deze kunststroming.

Selectie Speuren naar De Stijl: www.specialarts.nl/340028.
Meer kunstwerken met verwantschap aan De Stijl: www.specialarts.nl/340077
Special Arts kunstuitleencollectie: www.galeriespecialarts.nl

De kunstwerken zijn te huur via Special Arts. Met het huren van kunst maakt

u uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar en draagt u bij aan
het kunstenaarschap van de betreffende kunstenaars en de activiteiten van
Special Arts.

 

Buitengewoon Stijlvol wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort, Prins Bernhard Cultuurfonds-René H. van Bokkum Fonds, Sociaal-cultureel fonds De Amersfoortse, Stichting Beijers Kameren, Stichting Carel Nengerman Fonds en bedrijven aan de Zonnehof in Amersfoort.

 
 
  

Een gewaardeerd gebaar...

12990 GVR1203 4123  

In de huidige digitale wereld wordt juist een eindejaarskaart per post weer bijzonder gewaardeerd! Ook daarvoor bent u bij Special Arts aan het goede adres. 

Bijvoorbeeld de kaart Het kan vriezen, het kan dooien van Helmich Westra of een kaart met een kunstwerk uit de kunstuitleencollectie naar keuze.

 

 

 

Meer...

  • Kijk in de agenda voor tentoonstellingen en voorstellingen.
  • Meer lezen over kunst en handicap? Kunstmagazine pArt verschijnt 3x per jaar met mooie artikelen, prachtige beelden en veel inspiratie. Een abonnement kost slechts € 20 per jaar. Special Arts donateurs ontvangen Kunstmagazine pArt gratis. Lees meer

Cover pArt 2017-1

 

 

 

Graag vertellen wij meer over de kunstproducten in deze nieuwsbrief. Neem hiervoor contact op met: Tine Veldhuizen, 033 - 4328033.

 

Special Arts bevordert de kunstbeoefening door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van activiteiten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars middels een galerie en kunstuitleen.

 

Het Andere Gedicht 2017 wordt georganiseerd door Special Arts in samenwerking met het Poëziepaleis en Blindschelders & Raadsman en mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte, Fonds21, Fonds verstandelijk gehandicapten, VSBfonds, NSGK, Stichting SFO, RDO Balije van Utrecht, Cornelia-Stichting, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Fundatie Luden van Stoutenburg, Pasman Stichting, Stichting Sociaal Cultureel Fonds De Amersfoortse, Stichting De Boom, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen-Het Mijndershuis Fonds.

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen