Niet vergeten na de zomervakantie...

 

 

 

Het creëren van een ideale werkplek met kunst. Doet u mee? 

Een bekende pionier die in de jaren 60 experimenteerde met kunst op de werkplek was Alexander Orlow, directeur van een sigarettenfabriek in Zevenaar. Hij vond de grote productiehallen saai en onpersoonlijk en verfraaide deze met grote kunstwerken die boven de machines bungelden. Orlow geloofde dat het ophangen van kunst in de werkomgeving zou leiden tot meer productieve en gelukkige werknemers. Hij wisselde regelmatig de kunstwerken om eenzijdigheid te voorkomen.

14073 ABC GVR1504 0280-schoon

Kees Roosenbrandt, De lift van de aarde (drieluik keramiek)

 

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Haslam en Knight: “Mensen spenderen het grootste gedeelte van hun leven op het werk. Wanneer de ruimte intrigeert en stimuleert, heeft dit positieve effecten op alles: de prestaties, het welbevinden en de creativiteit.” Kunst werkt!

Daarbij maakt de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars via Special Arts uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar!  

 

Geen muren? Ook glaswanden kunnen - met unieke folie - voorzien worden van kunst.

 

Special Arts beheert een kunstuitleencollectie van ruim 3.000 kunstwerken. Deze collectie is digitaal te bekijken. Wilt u verrast worden? Graag maken wij vrijblijvend een selectie passend bij uw organisatie en wensen. 

 

 

 

Het Andere Gedicht 

10024 GVR04121345

Ellen van de Wildt, Zomerbloemen

Kunstuitleencollectie Special Arts

   

PRETJES

Als ik zit te lachen in mijzelf
Dan heb ik binnenpretjes
Als het mooi weer is en de zon schijnt
Dan heb ik ook binnenpretjes
Pretjes voor mezelf
Binnenpretjes voelt als een soort kriebeltjes in m’n buik
maar anders dan vlinders
Ik ga in augustus op vakantie
Dat noemen ze voorpret
Napret kan ook
Ik ga per 1 augustus pannekoeken eten
Daar heb ik zin in!
Daar heb ik nu al voorpret en napret om!

Barbara Hietink

Uit: Dag taart op de tafel

 

 

Elk jaar zet Special Arts één kunstdiscipline extra in de schijnwerpers. 2017 is het jaar van de poëzie. Met als thema: ONDERWEG.

Er staat van alles op stapel. Zo is er het Gedichtenlaboratorium, zijn er plannen voor een poëziewedstrijd voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap en speciaal voor begeleiders en leerkrachten worden (gratis) trainingen georganiseerd. 

Kijk voor meer informatie op: www.specialarts.nl/poezie

Op de hoogte blijven? Mail naar poezie@specialarts.nl

 

Facebook-logo-jpg

 

 
 
Doe mee met de kunst van het geven 

Iets geven kan net zo leuk zijn als iets krijgen. Het perfecte cadeau vinden voor medewerkers, een jubelaris of relaties, de anticipatie op de reactie, en dan de blijdschap van de ontvanger. Een cadeau uitzoeken is niet altijd even makkelijk: geven is een kunst

Bij Special Arts denken wij graag met u mee. Een eerste impressie van de mogelijkheden:

 

Kunstcadeaus op maat            

Zeefdruk

 

USBcard2

  Kunstonderzetters    
Zeefdruk in lijst   Special USBcard    Kunstonderzetters      
             
Unieke kunstcadeaus            
Wenspotjes2   Kaars in pot   Wijnkistjes    
Wenspotje met unieke wens    Kaars in linopot   Kunst wijnkistjes    
         
Kunstcadeaus uit voorraad        
Ontbijtset NL aan tafel   
Mokjes Saskia Heida
     Dichtbundel Dag taart op de tafel    
Ontbijtservies NL aan tafel   Kunstmokjes  

Poëziebundel
Dag taart op de tafel

   

 

Elk kunstcadeau wordt gekenmerkt door een authentiek, fascinerend kunstwerk waarin altijd het unieke handschrift van de kunstenaar te herkennen is.

In de huidige digitale wereld wordt juist een eindejaarskaart per post weer bijzonder gewaardeerd! Ook daarvoor bent u bij Special Arts aan het goede adres.

 

Onder meer Yard Internet, Friesland Zorgverzekeraar, USG Legal, Inclusief Groep, Raggers Schoonmaakbedrijf, Lomans, Gemeente Leusden, MC Groep, Prinses Maxima Centrum, VSBfonds, Rabobank, Vilans, KBA kozen al voor een kunstcadeau via Special Arts. 

 

Incidentele of periodieke schenkingen aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI) zijn aftrekbaar voor de belasting. Special Arts heeft een ANBI-status.

 

 

 

 

Expositie Buitengewoon Stijlvol

De stijl affiche

   

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Naast alle andere tentoonstellingen die dit jaar rondom De Stijl in Nederland te zien zijn, is vanaf 16 september de expositie Buitengewoon Stijlvol te zien in Amersfoort.

Ruim 50 bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars die verwantschap tonen met deze kunststroming zijn te zien in de galerie van Special Arts en in de etalages van bedrijven aan de Zonnehof. 

 

 

Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld toont in de context van de jaren vijftig.

Van harte welkom!

 
 
 
Hoe inclusief ben jij?

Wachten

Korte film Dans met mij

De Special Theater Road Show heeft mensen met en zonder handicap op allerlei manieren bij elkaar gebracht. Lees meer.

Binnen dit project is een korte film gemaakt die laat zien wat er gebeurt als mensen met en zonder handicap elkaar ontmoeten.

Kijk voor meer informatie op: www.specialarts.nl/dansmetmij

 

 

 

 

Special Arts viert de zomer van 31 juli tot en met 14 augustus 2017.

Vakantietips...

  • Kijk in de agenda voor tentoonstellingen en voorstellingen.
  • Nieuw verschenen: Geen woorden maar beelden, een prachtig kunstboek over 25 jaar Atelier Herenplaats met een bijbehorende tentoonstelling.
  • Meer lezen over kunst en handicap? Kunstmagazine pArt verschijnt 3x per jaar met mooie artikelen, prachtige beelden en veel inspiratie. Special Arts donateurs ontvangen Kunstmagazine pArt gratis. Lees meer

Cover pArt 2017-1

 

Fijne zomer gewenst!

 

 

 

Graag vertellen wij meer over de kunstproducten in deze nieuwsbrief. Neem hiervoor contact op met: Tine Veldhuizen, 033 - 4328033.

 

Special Arts bevordert de kunstbeoefening door mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van activiteiten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars middels een galerie en kunstuitleen.

 

De Special Theater Road Show 2016 is georganiseerd door Special Arts in samenwerking met Stichting Artertainment en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Cornelia Stichting, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting, Stichting SFO, Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny, Gemeente Smallingerland, Gemeente Beek, Gemeente Zwolle, Fonds Amateurkunst Zwolle.

 

 

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen