Persbericht

25-10-16


STRS Zwolle gelegenheidskoor

 

 

Zaterdag 26 november 2016 
Zing, dans, lach en huil mee met Sneeuwwitje en de 7

 

De repetities voor de voorstelling Sneeuwwitje en de 7 zijn in volle gang. Zaterdag 29 oktober zouden talenten van Frion en De Twijn te zien zijn in deze familievoorstelling in Theater de Spiegel. Vanwege een blindedarmontsteking bij regisseur/acteur Art-Jan de Vries is de voorstelling verplaatst. De nieuwe voorstellingsdatum is zaterdag 26 november 2016. Om 19.30 uur gaat het doek open en kan het publiek genieten van een theaterstuk dat confronteert, verrast en verleidt tot meedoen; vol muziek, zang en dans.

 

Gelegenheidskoor

Een gelegenheidskoor bestaande uit mensen met en zonder beperking is onlangs gestart met het repeteren van verschillende liedjes. 

Muzikant Ward Meijer en Niels Kuipers van Zangstudio Op Tilt hebben teksten uit het script op muziek gezet en alle muzikale talenten mogen zich uitleven in een spannend, instrumentaal intermezzo.

Het gelegenheidskoor repeteert in november op maandagavond om 19.00 uur. Wie mee wil zingen is van harte welkom op Prunuspark 33 in Zwolle. De zangers en musici krijgen een podium in Theater de Spiegel binnen de voorstelling Sneeuwwitje en de 7

 

Een buitengewoon sprookje
In een unieke variant van het bekende sprookje Sneeuwwitje zijn, behalve het koor, ruim vijftig bijzondere talenten te zien. Zij vertolken de rollen van dwergen, prinsen, de seizoenen en dieren. Naast een engel, mensenbos, jager en theaterjuffrouw betreden natuurlijk ook Sneeuwwitje en de boze stiefmoeder het toneel. Het script is geschreven door Don Duyns naar een idee van theatermaker Art-Jan de Vries.   

 

Kaartverkoop

Kaarten à € 2,50 zijn te koop via:

Decadoe, Kallenkoterallee 83, Steenwijk

De Lunchwinkel, Nieuwe Markt 12, Zwolle

Het Zwolse Balletjeshuis, Grote Kerkplein 13, Zwolle

Winkelcafé Engel, Grote Markt 3, Zwolle

Of te reserveren via www.frionzorg.nl/strskaart

 

http://www.facebook.com/specialtheaterroadshow

Special Theater Road Show Magazine editie Overijssel: http://iturl.nl/sn87Rbe

 

Special Arts

Na Zwolle reist de Special Theater Road Show verder door Nederland en doet ook Noord-Holland aan. De Special Theater Road Show 2016 is een initiatief van Special Arts. Deze stichting heeft tot doel: het stimuleren en vergroten van de kunst­ en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en het ondersteunen van kunstenaars met een handicap bij het ontwikkelen van hun pure talent. Tine Veldhuizen, directeur van Special Arts: “Het is een groot project, maar daarbinnen zijn kleine, lokale en persoonlijke initiatieven enorm belangrijk.”

http://www.specialarts.nl/

 

 

De Special Theater Road Show 2016 wordt georganiseerd door Special Arts en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Cornelia Stichting, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting,  Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny, Gemeente Zwolle, Fonds Amateurkunst Zwolle.

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie: 

De pers is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de voorstelling in Theater de Spiegel op 26 november om 19.30 uur. Wilt u er bij zijn, dan kunt u dit kenbaar maken door een email te sturen naar aanmeldingen@specialarts.nl. U kunt ook bellen met 033 4328033. Meer informatie over de inhoud van de voorstelling, over de lokale organisaties en professionals die er bij zijn betrokken kunt u opvragen bij Tine Veldhuizen, 06 49922670, t.veldhuizen@specialarts.nl.

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen