Persbericht

11-10-16


2016-09-27 09.56.58

Foto: André Hilkens

 

Sneeuwwitje nodigt zelf burgemeester en wethouder van gemeente Beek uit
Sneeuwwitje en de 7… draait op volle toeren!

 

Op 19 oktober vindt in de Schouwburg van Sittard de voorstelling plaats van Sneeuwwitje en de 7. Het theaterstuk draait in heel Nederland en wordt lokaal aangepast aan het aanwezige acteertalent. Samen met een van de dwergen ging Sneeuwwitje zelf op pad naar het gemeentehuis van Beek, om de burgemeester en wethouders uit te nodigen voor deze bijzondere voorstelling.

 

Sneeuwwitje en de 7… is een productie van Special Arts en wordt in Limburg gespeeld door deelnemers van OZOdoeikmee en Daelzicht. Het doel is om meer contact te leggen tussen mensen met en zonder handicap. Contact waarbij zorg niet centraal staat, maar samenwerken en van elkaar leren. Ook Sneeuwwitje en de 7… verbindt het talent van lokale professionals en kwetsbare burgers met elkaar.

 

Lokale talenten

Dat gebeurde in de aanloop naar de voorstelling, die op woensdag 19 oktober om 19.30 uur plaatsvindt in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen in Sittard. Zo kregen de deelnemers allerlei workshops die verband houden met creativiteit, zoals dans, tekstschrijven, fotografie. Deze workshops werden belangeloos georganiseerd door lokale professionals. Zo geeft de voorstelling de ruimte voor talent van alle deelnemers, zowel naast als op het podium. En krijgen deelnemers van OZOdoeikmee en Daelzicht de kans om hun unieke eigenheid toe te voegen.

 

Interview

Toneelspelers Kim (Sneeuwwitje) en Ron (dwerg) gingen op pad om twee belangrijke personen uit te nodigen: burgemeester Christine van Basten-Boddin en wethouder Thijs van Es van gemeente Beek. “Het was best een beetje spannend om ze te interviewen”, vertelt Kim. “Gelukkig vonden ze het beiden een heel leuk idee om naar onze voorstelling te komen. Wethouder van Es heeft veel ervaring op het toneel, hij speelt zelf al jaren bij een amateurgezelschap. De burgemeester niet, maar zij had op de lagere school wel eens een paddenstoel gespeeld. Ze zijn erg benieuwd naar de voorstelling.”

 

 

 

Special Arts in het kort

Stichting Special Arts Nederland stimuleert de kunstdeelname van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij dagbestedingateliers in heel Nederland.

www.specialarts.nl

 

De Special Theater Road Show 2016 wordt georganiseerd door Special Arts en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Cornelia Stichting, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting, Stichting SFO, Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny.

 

 

  

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie: 

De pers is nadrukkelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de voorstelling in Schouwburg  De Domijnen in Sittard op 19 oktober om 19.30 uur. Wilt u er bij zijn, dan kunt u dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar aanmeldingen@specialarts.nl. U kunt ook bellen met

033 4328033. Meer informatie over de inhoud van de voorstelling, over de lokale organisaties en professionals die er bij zijn betrokken kunt u opvragen bij Tine Veldhuizen, 06 49922670, t.veldhuizen@specialarts.nl.

www.facebook.com/specialtheaterroadshow

Special Theater Road Show magazine Limburg http://iturl.nl/snkcwlb

 

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen