Persbericht

28-09-2016


2016-09-27 09.56.58

Foto: Fred Singer 

 

Volop talent voor Special Theater Road Show in Schagen

 

De Special Theater Road Show workshopdag van Special Arts trok dinsdag 27 september 2016 ruim 100 bezoekers. Cliënten van Skager AC maakten door workshops kennis met alle facetten van theater. De workshopdag was enerzijds bedoeld om een leuke, creatieve dag te bieden en anderzijds om acteurs, muzikanten en andere creatieve talenten te ontdekken die kunnen meedoen aan de Special Theater Road Show.

 

“We hebben gedanst, gezongen, gespeeld, gefotografeerd, geschreven, muziek gemaakt, geluisterd en voorgedragen. En bovenal hebben we heel veel plezier gemaakt met mensen die soms bekend voor ons waren, maar ook met totaal vreemden. Een dag vol verrassingen, emoties en talenten,” vertellen regisseur en acteur Art-Jan de Vries en productie-assistent Inez Schatz van de Special Theater Road Show.

 

Special Theater Road Show

In vier regio’s verspreid over Nederland maakt Special Arts op een interactieve wijze met cliënten van zorginstellingen en (kunst)locaties, samen met inwoners, lokale (amateurkunst)verenigingen, speciaal onderwijs en de gemeente een theatervoorstelling. Ook in Schagen zal, in samenwerking met Skager AC, een theatervoorstelling gerealiseerd worden.

Directeur Tine Veldhuizen van Special Arts: “Het is ons doel met veel verschillende mensen en organisaties samen te werken, met als middelpunt de deelnemers van Skager AC. Op voorhand wordt er géén rekening gehouden met de beperkingen van mogelijke deelnemers.”

 

De voorstelling wordt, na een try-out, uiteindelijk op woensdag 23 november gespeeld in in Schagen. Skager AC is blij met dit project. Clustermanager Coby Schoen: "Met de Special Theater Road Show kunnen we laten zien dat het creatief uiten kansen biedt op ontmoeting, meedoen, ontdekken van verborgen talenten en het leren van nieuwe vaardigheden. Daarbij draagt dit project enorm bij aan onze zichtbaarheid als nieuwe gebruiker van Cultuurhuis Markt18."

 

Veel talent

De dag werd sprookjesachtig gestart met een dansworkshop van Danscentrum De Bruijn-Bonel op het slotplein. Aan de workshopdag werkten een breed scala van professionals en organisaties mee: onder meer VideoFilmClub Schagen, Schager Schrijfgroep, Astrid Volten Fotografie, Leessst, Diana Ransijn, Chi Schagen en Tony Spruijt.

Zij zijn meer dan tevreden. “Onvoorstelbare indrukken hebben we opgedaan, fantastisch gewerkt en ongelooflijk veel talent ontmoet.” De dag heeft veel geboden. Iedereen is volop geïnspireerd om het script Sneeuwwitje en de 7 voor de theatershow verder uit te werken. Voor iedereen is een rol weggelegd, als acteur, fotograaf, danser of medewerker bij de catering. En een groot deel van de decorstukken zal door cliënten gemaakt worden. Art-Jan de Vries en Inez Schatz: “Het is een eer om nog weken te mogen samenwerken met al deze artiesten en talenten.”

 

 

 

Skager AC in het kort

"Meedoen in Schagen en omgeving": daar staat het Skager AC (onderdeel van Esdégé-Reigersdaal) vierkant achter. Zij bieden een breed scala aan dagactiviteiten, (begeleid) werk, trainingen en lotgenotencontact. Of je nu een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, een chronische ziekte als MS of Parkinson of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), er is zeker een passende activiteit of werkplek.

www.skagerac.st-er.nl

 

Special Arts in het kort

Stichting Special Arts Nederland stimuleert de kunstdeelname van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij dagbestedingateliers in heel Nederland.

www.specialarts.nl

 

De Special Theater Road Show 2016 wordt georganiseerd door Special Arts en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Cornelia Stichting, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting, Stichting SFO, Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny.

 

 

  

Noot voor de redactie 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Tine Veldhuizen, Stichting Special Arts Nederland, t.veldhuizen@specialarts.nl of 06 – 49 92 26 70

www.facebook.com/specialtheaterroadshow

 

 

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen