Persbericht

 

Beeldend werk van Mies van der Perk in de Special Arts Galerie

 

Mies van der Perk  

Mies van der Perk tekent en schildert zeer expressieve portretten en zelfportretten; ze tekent koppen met uitvergrote uitingen van emoties die ze doormaakt en geeft ze titels die er niet om liegen. Daarnaast schetst  Mies grote aantallen karikaturen van zichzelf of van eigen typetjes; maakt ze kleurrijke schilderijen van muzikanten geïnspireerd op de jamsessies van junks uit de Pauluskerk in Rotterdam. Meer dan 60 van haar kunstwerken zijn tot en met 31 oktober te zien in de Special Arts Galerie.

 

Op zaterdag 17 september om 14.00 uur geeft Jack Vreeke – Special Arts selectiecommissielid – in aanwezigheid van Mies van der Perk een lezing over haar werk.

Een damegemengde techniek op papier, 70 x 50 cm    

 

Werken van Mies zijn inmiddels via de Outsider Art Fair, in New York en op andere plaatsen, internationaal in de belangstelling gekomen. Haar werk wordt inmiddels regelmatig gepubliceerd in vakbladen, waaronder Out of Art en Kunstmagazine pArt. Het pas geopende Museum of Outsider Art in de Hermitage te Amsterdam toont twee van haar droomtekeningen.

 

Van harte welkom!

 

De tentoonstelling is te bezoeken tot 31 oktober 2016

Openingstijden:

maandag t/m donderdag van 10.00 - 17.00 uur

vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

Adres: Zonnehof 4a, 3811 NC  Amersfoort 

 

 

 

Special Arts in het kort

Stichting Special Arts Nederland stimuleert de kunstdeelname van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij dagbestedingateliers in heel Nederland.

 

Informatie
Voor meer informatie over de tentoonstelling en Special Arts kunt u contact opnemen met 
Tine Veldhuizen, Special Arts, 033 4328033 / t.veldhuizen@specialarts.nl 
www.specialarts.nl

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen