Persbericht

 

Expositie: Bijzondere Passie-kunst van buitengewone kunstenaars

In de periode rondom Pasen toont de Special Arts galerie het werk van een viertal kunstenaars.

 

 

Vanuit de tekeningen van Casper Russel klinkt als het ware het Erbarme Dich uit de Mattheus Passion. Het is gelaagd en ontroerend werk. Hoewel de titels soms anders klinken, raakt zijn werk aan menselijk lijden. In een ondergrond van gekleurde vlakken krast hij zijn, soms getormenteerde, mensfiguren. Het zijn mysterieuze werken met een rauw randje.

 

Toegankelijker is het werk van Hans Hartman, waaronder Intocht in Jeruzalem, Kruisdraging en De Verlosser. De stijl van Hartman is typerend door vloeiende vormen en heldere kleuren en duidelijk omlijnde kleurvakken. Hans laat zich inspireren door het werk van grote kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn, Pieter Breughel, Salvador Dali en Jeroen Bosch.

 Casper Russel

 

Johanneke van Nus toont Jezus in gebed en het werk Natuur, dat oogt als het open graf. Haar vader was predikant en het geloof is haar vertrouwd.Johanneke besteedt veel aandacht aan het mengen van haar kleuren op haar palet. Kenmerkend voor haar stijl is dan ook haar bijzondere kleurgebruik.

 

Het verstilde en contemplatieve werk van Kare met de titels The Love Object, Tear of Joy en Der Himmel I, II en III maken de tentoonstelling compleet.

 

Van harte welkom!

 

De tentoonstelling is te bezoeken tot medio april 2016.

Openingstijden:

maandag t/m donderdag van 10.00 - 17.00 uur

vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

elke derde zaterdag van de maand van 12.00 - 17.00 uur

Tijdens The Passion in Amersfoort op 24 maart is de galerie geopend tot 23.00 uur. 

Adres: Zonnehof 4a, 3811 NC  Amersfoort 

 

 

 

Special Arts in het kort

Stichting Special Arts Nederland stimuleert de kunstdeelname van mensen met een handicap en het ontwikkelen van hun pure talenten. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities en festivals. Daarbij beheert Special Arts een landelijke kunstuitleen en galerie met werk van ruim 500 kunstenaars, zelfstandig werkend of werkzaam bij dagbestedingateliers in heel Nederland.

 

Noot voor de redactie 
Voor meer informatie over de tentoonstelling en Special Arts kunt u contact opnemen met 
Tine Veldhuizen, Special Arts, 033 4328033 / t.veldhuizen@specialarts.nl 
www.specialarts.nl

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen