Persbericht

 

Het Andere Gedicht
Feestelijke Poëziemiddag bron van nieuw talent

 

Zomer, hardlopen
Dansen, bewegen
Computer, intensief
Vakantie, Tenerife,
Golf na golf, de zee
Storm, blauwe lucht
Zand tussen de tenen
Even een zucht
Mijn ogen wenen

 

Twittergedicht van Anna

 

Op woensdagmiddag 3 februari 2016, de afsluitende dag van de Nationale Poëzieweek, vond in de bibliotheek Het Groene Hart, vestiging Woerden een bijzondere poëziemiddag plaats. In samenwerking met NUdoen!(Abrona) en Special Arts werd jong en oud met of zonder beperking uitgedaagd in workshops en voordrachten.

 

Workshops
In de Plezierige Poëzieworkshop onder leiding van Ron Goud werden deelnemers door verschillende vragen geïnspireerd om een gedicht over een herinnering te schrijven. De eerste vraag die gesteld werd: “Wat zijn jouw drie mooiste herinneringen?”
Kikki Scheffers van Schrijfbende gaf de workshop Twitterdichten. Hoe schrijf je een gedicht in 140 tekens? De verrassende resultaten waren direct op een beeldscherm in de bibliotheek te zien.
Deze middag werd zichtbaar dat dichten niet aan leeftijd gebonden is. Belle was met 8 jaar de jongste dichter, terwijl Ton met een pensioengerechtigde leeftijd zich de oudste deelnemer mocht noemen.

 

Voordrachten
Dat in iedereen een dichter schuilt bleek tijdens de voordrachten, waarin veel herinneringen poëtisch ten gehore werden gebracht. Van een dag directeur van FC Utrecht zijn door Sven van NUdoen!(Abrona), tot de geboorte van neefje Mees Gijs door Eliah van NUdoen!Groen en de geboorte van haar eerste kind door Jolanda.

Alle dichters - jong en oud, met of zonder beperking - waren terecht trots op hun gedicht. Stadsdichter van Woerden, Marco van der Bij, was een van de toehoorders en deelde als afsluiting van de feestelijke poëziemiddag zijn gedichten over de onvoorwaardelijke liefde van zijn oma en zijn persoonlijke opa-herinneringen.

 

Special Arts
Special Arts is een landelijke stichting die zich bezighoudt met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. De stichting bevordert dat mensen met een verstandelijke, psychische en fysieke handicap aan kunst kunnen doen en ondersteunt deze kunstenaars bij het ontwikkelen van hun talent.

www.specialarts.nl

www.facebook.com/hetanderegedicht

  

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt bellen of mailen.

Tine Veldhuizen, t.veldhuizen@specialarts.nl, 033 4328033

Esther van de Woestijne, esther.vandewoestijne@abrona.nl, 06 51963705

 

 

 

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen