Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Zonder bril kan ik niet zien

Art. nr.:

Dat verstandelijk gehandicapten tot grote prestaties kunnen komen als het gaat om schilderen, acteren, keramiek maken of kunstnijverheid bedrijven is inmiddels genoegzaam bekend. Dat iedereen, dus ook een verstandelijk gehandicapte, gedichten kan maken, is een sinds lang gekoesterde gedachte in de literaire vorming.

Drie jonge afgestudeerden van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben als docent literaire vorming een methode ontwikkeld om verstandelijk gehandicapten te begeleiden bij het zich uiten op een poëtische manier.

Zowel professionele werkers in de geestelijke gezondheidszorg als ouders en andere betrokkenen kunnen zich deze methode eigen maken en haar verder ontwikkelen met behulp van deze uitgave, die de eerste is in haar soort.

Verstandelijk gehandicapten leren al schrijvend hun emoties te verwoorden en hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid te vergroten. Hoewel bij literaire vorming het proces belangrijker is dan het eindresultaat, toont de ruime keuze uit de gemaakte gedichten in dit boekje ook de zelfstandige waarde aan van de geschreven teksten.


Inleiding, begeleiding en eindredactie:
Cees van der Pluijm

tweede, herziene druk

 


Prijs: € 10,00 inclusief BTW, exclusief verzendkosten

 

Via het Opgaveformulier Producten en Diensten kunt u het boek bestellen.


Terug naar het overzicht