Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Start bouw Papageno Huis

 

Na jaren van zorgvuldige voorbereiding was het dan zo ver. Op zaterdag 2 november 2013 ging de bouw van het Papageno Huis officieel van start. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van De Stichtse Hof in Laren hebben Aaltje en Jaap van Zweden, de oprichters van de Stichting Papageno en de geestelijke ouders van het Papageno Huis het startsein gegeven.

 

Onthulling Papageno Huis

 

De start van de bouw is kleurrijk opgeluisterd. Kunstenaars van diverse ateliers voor mensen met een beperking, deels benaderd door Special Arts, hebben panelen beschilderd, die bevestigd zijn op de luiken waarmee het huis is geblindeerd. Meewerkende ateliers: Atelier 23, Atelier Apeldoorn, Jans Pakhuys, Kijkoor, Magenta, Pand 18, De Wijde Doelen en De Witte Olifant.

 

Kleurrijk Papageno Huis NB

 

Een jury heeft de panelen met veel enthousiasme bekeken en was onder de indruk van het kleurrijke resultaat, waarmee het pand echt een eycatcher wordt. Het was heel lastig om een paneel te kiezen dat tijdens het 3e Papageno Gala in het Hilton Hotel in Amsterdam op 30 november 2013 geveild zal worden. De vrolijkheid en vrijheid van het paneel van Nancy Keijzer (De Witte Olifant) gaf uiteindelijk de doorslag. De jury hoopt dat de toekomstige bewoners en bezoekers van het Papageno Huis zich hier vrij zullen voelen om zich te uiten.

 

De werkzaamheden zullen ongeveer 11 maanden in beslag nemen en dan volgt nog de inrichting.


ga terug Terug naar het overzicht