Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Jopie Huisman inspireert kunstenaars met een beperking


Voor de vijftiende Amerpoort kunstagenda hebben de kunstenaars van Amerpoort zich laten inspireren door schilder Jopie Huisman. Zijn zoon Pepy Huisman ontving op woensdag 25 september het eerste exemplaar uit handen van Paul Willems, bestuurder van Amerpoort. Aansluitend opende Willems met Pim van den Berg (wethouder Cultuur van gemeente Amersfoort) en de kunstenaars van Amerpoort de preview MooiZooi! in Galerie Special Arts in Amersfoort. De previewtentoonstelling is een aanloop naar een grote tentoonstelling in het Jopie Huisman Museum in Workum vanaf februari 2014.


MooiZooi!
Hergebruik, duurzaamheid, mededogen, autodidact, authenticiteit, fantasie, verhalen en natuur zijn kernwoorden voor het werk van de bekende Friese Schilder Jopie Huisman (1922-2000). De manier waarop zij en Jopie Huisman omgaan met hun kunst, is bijzonder en treffend. Niet gehinderd door ‘wat hoort’, maar luisterend naar hun gevoel en vanuit een grote passie.


Kunstagenda en tentoonstelling

Het resultaat van dit bijzondere kunstproject vormt de basis voor de vijftiende Amerpoort kunstagenda én is te bewonderen vanaf 17 februari 2014 in een kleurrijke (verkoop)tentoonstelling in het Jopie Huisman Museum. Tot en met 18 januari kunt u een preview zien van MooiZooi! in Galerie Special Arts in Amersfoort. Hier zijn naast enkele MooiZooi! topstukken ook twee replica’s van Jopie Huisman te zien.


Bibliotheekboeken

In samenwerking met Bibliotheek Eemland, locatie Zonnehof worden tijdens de preview diverse activiteiten georganiseerd. Daarnaast worden in het kader van MooiZooi! afgeschreven bibliotheekboeken door de kunstenaars hergebruikt voor kunst.


De Kunstagenda 2014 is in de Special Arts Galerie te koop voor € 12,95 (incl. BTW). Bij een afname van 50 stuks of meer zijn speciale prijzen van toepassing. Bedrijven kunnen de agenda bijvoorbeeld bestellen voor in hun kerstpakket. De opbrengst van de agenda gaat naar nieuwe kunst- en cultuurprojecten voor de cliënten van Amerpoort.

 

Openingstijden Galerie Special Arts

ma - do van 9.00 - 17.00 uur

vrij van 9.00 - 15.00 uur

en elke derde zaterdag van de maand van 10.30 - 17.00 uur


ga terug Terug naar het overzicht