Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Logo2_SpConnected_rood-uitsnede

Onder de naam Special Connected kunnen bedrijven en organisaties zich verbinden aan Special Arts en een kunstenaar met een handicap of een atelier/podiumkunstaanbieder. Zo kunnen wij er voor blijven zorgen dat mensen met een handicap aan kunst kunnen blijven doen en hun talent verder ontwikkelen. De uiteindelijke Special Connection wordt op maat uitgewerkt. Ook is het mogelijk de Special Connection te verbinden aan een van de wensen van Special Arts.

.................................................................................................................................

 

Special Connection van GlaxoSmithKline

 

Logo-gsk

 

Voor GlaxoSmithKline (GSK) is er een Special Connection uitgewerkt met Roel Heijmans, waarbij Roel zich gaat verdiepen en bekwamen in de fotografie.

Special Arts maakt de Special Connection binnen GSK zichtbaar met twee exposities, een verjaardagskaart voor de medewerkers en een presentatie over Kunst & Handicap.

 

Daarbij werkt GSK een jaar lang samen met Special Arts onder de naam Co-creatie: Uit de Kunst! Uitgangspunt van de samenwerking is een vergaande uitwisseling van kennis en vaardigheden, zodat zowel Special Arts als GSK zich ontwikkelen op specifieke terreinen en als organisatie ‘groeien’. In het kader van deze samenwerking is door Special Arts onder meer een workshopprogramma opgezet voor GSK-medewerkers bij ateliers voor mensen met een handicap.

 

Lees meer:

- Persbericht Co-creatieve samenwerking Special Arts & GlaxoSmithKline

- Blog Roel Heijmans

 

Marcel Joachimsthal, Algemeen Directeur van GlaxoSmithKline:

"Onze organisaties hebben elkaar gevonden op basis van wederzijdse behoeften waarbij we over en weer elkaar kunnen helpen. Via diverse workshops van Special Arts komen GSK medewerkers in aanraking met de wereld van een gehandicapte kunstenaar, die in zijn beperking absoluut geen belemmering ziet om gedreven en professioneel te werk te gaan."

 

.................................................................................................................................

 

Special Connection van De Friesland Zorgverzekeraar Participaties

 

Participaties-logo-copy-300x70

 

Voor De Friesland Zorgverzekeraar Participaties is er een Special Connection uitgewerkt met Atelier Daeldersplak. Dit zelfstandige atelier in Friesland ontvangt ondersteuning bij een verdere ontwikkeling van het ondernemerschap, namelijk de opzet van een workshopprogramma en het presenteren van dit aanbod in de markt.

Als tegenprestatie ontvangt De Friesland Zorgverzekeraar Participaties een jaar lang een werk van het Atelier Daeldersplak aan de muur en gaan medewerkers van De Friesland Zorgverzekaar Participaties samen met relaties een workshop volgen in het atelier.

.................................................................................................................................

 

Special Connection van ZuidOostZorg

 

ZuidOostZorg%20logo[1]Voor ZuidOostZorg is er een Special Connection uitgewerkt in de vorm van een reizende tentoonstelling met kunstwerken uit de Special Arts kunstuitleencollectie van Noord-Nederlandse kunstenaars. Deze tentoonstelling is onderdeel van het Jaar van de kunst bij ZuidOostZorg.

 

 


 

Aanvullende Special Connected-informatie:

Samen met het bedrijf wordt de Special Connection ingevuld, waarbij de gekozen kunstenaar/atelier/podiumkunstaanbieder in de vervulling van een wens financieel wordt gesteund. Het andere deel van het bedrag komt ten goede aan de activiteiten van Special Arts. Voor de bijdrage maakt Special Arts de Special Connection binnen de organisatie zichtbaar door bijvoorbeeld een presentatie over Kunst en Handicap, een kunstwerk van de betreffende kunstenaar in bruikleen, tekst- en beeldbijdragen voor intranet etc. Gedurende de looptijd geven wij informatie over de voortgang van de uitvoering van de wens.
Het is ook mogelijk het gehele bedrag ten goede te laten komen aan de activiteiten van Special Arts.