Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon
Terug naar de zoekresultaten

Kunstwerkplaats Daeldersplak   DROGEHAM

Atelier

Soort aanbod: Dagbesteding


Over deze aanbieder


Wat kun je bijdragen aan onze maatschappij als je niet slim, efficiënt en handig bent? Je kan proberen kunst te maken! Wij houden van de unieke artistieke kwaliteiten van mensen met een verstandelijke beperking. Om deze kwaliteiten te leren zien en te helpen versterken werken er ook kunstenaars als begeleider mee. Daeldersplak is een keramiek- en schildersatelier waar volwassenen met een verstandelijke beperking kunstzinnige produkten maken. Alle kunstwerken zijn unica; bijvoorbeeld schilderijen, tekeningen, handgevormde potten en beelden. We gieten ook vormen zoals vazen, schalen, kopjes en spaarvarkens. De kunstenaars beslissen zelf waarmee zij aan het werk willen. Zij worden gestimuleerd hun eigenheid in het werk zichtbaar te maken. We nemen ook graag opdrachten aan. Vaak gebruiken we opdrachten om met het hele team nieuwe ervaringen op te doen.
 


We gaan er graag op uit!! Naar musea, beeldenparken of andere bezienswaardigheden. We exposeren ook graag ons eigen werk. Bedrijven en locaties in de buurt kunnen werk van ons huren. We vinden het leuk om mensen te ontmoeten, dus gasten worden op Daeldersplak altijd hartelijk ontvangen. Als Daeldersplak ergens aan meedoet worden de kunstenaars gevraagd of ze mee willen. Zo was ons hele team bijvoorbeeld op de Special Award 2019 expositie in de NicolaIkerk in Utrecht.
 


Wij zijn een kleine zelfstandige onderneming met een platte organisatiestruktuur. We komen elkaar dagelijks op de werkvloer tegen en kennen ook elkaars achtergrond. Alles is bespreekbaar en vragen of verzoeken kunnen we gewoonlijk vrij snel beantwoorden. Voor teams van bedrijven en instellingen bieden wij een "Daeldersplakdag" aan. Op deze dag vervaardigt u een kunstwerk en volgt u het werkritme van ons atelier, waarbij u persoonlijk begeleid wordt door één van onze kunstenaars. Dit initiatief is nog volop in ontwikkeling. Voor meer informatie belt u met Karel. Kijk voor meer informatie en foto's op onze website.


Kunstdiscipline(s)
Keramiek
Schilderen / tekenen

Voor mensen met de
volgende handicap(s)

Verstandelijk
Meervoudig

Contact
Bezoekadres
De Sannen 12
9289 HK DROGEHAM

Postadres
De Sannen 12
9289 HK DROGEHAM

Contactgegevens
T. 0512331691
E. betty@daeldersplak.nl
W. www.daeldersplak.nl

Contactpersoon
Karel Eringa en Betty Vogels
info@daeldersplak.nl

Over deze kunstenaar


Heinze van Dijken (1987) heeft vele passies waaronder mooie dingen maken van klei en op doek/papier, contact maken en acts opvoeren.


 


Heinze wordt geïnspireerd door de dingen om zich heen, plaatjes van meisjes, macabere kunst, opperhoofden en surrealisten. Hij maakt gebouwen, potten, beeldjes en enge hoofden van klei. Schilderijen bouwt hij op door eerst secuur zijn compositie te tekenen, daarna de compositie met kleurige lijnen en vlakken in te vullen en tenslotte vaak nog -voor hem relevante- tekst erin te schilderen.


 


Heinze heeft altijd zin om te werken. Hij vindt alles leuk om te maken, heeft altijd ideeën en alles wat hij maakt is heel origineel en eigen.


 


Heinze heeft naast zijn werk als kunstenaar nog vele hobby's. K3 luisteren en kijken. GTST kijken. Zwemmen, fitness en scouting. Fietsen met heit of mem op de tandem, helpen met koken, tafel dekken en de vaatwasser inpakken.  Bovendien vindt Heinze het ook heerlijk om op visite te gaan of als er familie langs komt.


Naam
Heinze van Dijken

Geboortedatum
22-01-1987

Technieken
2D: Krijt
Keramiek
2D: Potlood
2D: Olieverf/acryl op doek
2D: Gemengde techniek op papier
2D: Gouache/aquarel op papier
2D: Overige
2D: Acryl op papier
Bekijk al het werk van Heinze van Dijken »

Terug naar kunstenaars