Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

Special In Out 2015 logo

 

 

Special In+Out 2015: negen dagen kunst en kennis


Van 12 september t/m 20 september bruiste het bij Hazemeijer Hengelo (voormalig Creatieve Fabriek): een inspirerende omgeving met krachtige kunst in de vorm van exposities, een kunst/atelierplein, workshops, masterclasses, poëzie, lezingen, theatervoorstellingen en andere optredens.

 

Special Arts was hier vertegenwoordigd met de Special In+Out. De Special In+Out wordt door Special Arts georganiseerd voor kunstlocaties om toegepaste kunst en designproducten met een unieke eigenheid aan elkaar en een breed publiek te tonen en aan te bieden. Daarnaast werden met workshops, masterclasses en de Special Arts Inspiratie- en Netwerkbijeenkomst het ondernemerschap versterkt en veel kennis gedeeld. 

 

Wij kijken terug op een druk bezochte Art Brut Biënnale 2015 met een bruisend Special In+Out 2015 atelierplein. Dagelijks zijn de bezoekers bij binnenkomst geturfd en de totale telling komt uit op 11.535 bezoekers! Van de 10 dagen waren er 8 met meer dan 1.000 bezoekers.

 

 

 

Kunst/atelierplein - alle dagen In een professionele beurssetting presenteerden dertig kunstlocaties en zelfstandige kunstenaars hun toegepaste kunst en designproducten. Het aanbod variëerde van keramiek, sieraden, serviesgoed, tassen, kussens, decoratieve producten tot kleine meubels.

 

Het atelierplein vormde een mooie aanvulling op de kunsttentoonstelling van de Art Brut Biënnale. Bij de smaakvol en gevarieerd ingerichte stands konden bezoekers prachtige kunstproducten kopen om direct mee naar huis te nemen. Dat het atelierplein hen aansprak blijkt onder meer uit het aantal verkooptransacties. Verspreid over tien dagen waren dit er meer dan duizend. 

 

 

 

 

Kennisplein - op verschillende dagen 

Een interactief plein waar gratis workshops en masterclasses rondom een breed scala van onderwerpen konden worden gevolgd. 

 

vrijdag 11-9 Masterclass Productanalyse
zondag 13-9 Excursie

Special Award Kunst Fiets Route

met atelierbezoek

zondag 13-9 Workshop Poëzieschrijven voor iedereen
maandag 14-9 Presentatie Visual Thinking Strategies
maandag 14-9 Presentatie Kunst Werkt 
dinsdag  15-9 Masterclass Business Model Canvas een praktijkvoorbeeld
woensdag 16-9 Masterclass Help! ik ben ondernemer
woensdag 16-9 Masterclass Zichtbaarheid
zondag 20-9 Masterclass Starten met een website
zondag 20-9 Workshop Filmen met je smartphone

 

lees meer

 

Naast de kennisworkshops was er ook een creatief workshopprogramma met onder meer:

Protolast, Animatie, Bouwen met bamboe, Theater, Textiel en installatie en Jammen.

 

 

 

 

Woensdag 16 september 2015

Inspiratie- en netwerkbijeenkomst over transformatie en ondernemerschap


De wereld van creatieve dagbesteding verandert. Hoe sneller en slimmer kunstlocaties daarop inspelen, hoe groter de kans op continuïteit. Dat vraagt om een andere manier van denken. Tijdens de Art Brut Biënnale in Hengelo organiseerde Special Arts in samenwerking met Bureau HHM een bruisende inspiratie- en netwerkbijeenkomst over creatief ondernemerschap. Belangrijkste boodschap van de sprekers: luister naar je klant en zorg dat je zichtbaar bent.
lees meer

 

  

 

 

 

De Special In+Out 2015 is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Dijkverzwaring, Stichting SPZ en Stichting De Boom.