Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

Opening expositie A Special Summer in Het Arsenaal

 

In de maanden juli en augustus exposeren Geert Savelberg, Dilyse Buter en Harrie Hazelhoff in het Arsenaal in Naarden bij Jan de Bouvrie.  Om op zo’n een prachtige en bijzondere plek te kunnen exposeren is een grote eer voor de kunstenaars. Tijdens de opening werden ze geïnterviewd door Trijnie van der Ploeg, lid van de selectiecommissie van Special Arts.

Geert Savelberg is gefascineerd door geschiedenis. In al zijn schilderijen komt deze liefde voor het verleden naar voren en hij schuwt het niet om verschillende feiten, tijden en plaatsen met elkaar te combineren. Die fascinatie voor gebeurtenissen maar ook vooral gebouwen en auto’s van vroeger hebben ook te maken met zijn kijk op de wereld. Geert: “De vrijheid die je nu hebt daar heb je zelf voor moeten vechten of hebben anderen voor moeten vechten.“ De revolutionair Che Guevara is dan ook een grote inspiratiebron voor hem. Op de expositie hangen twee schilderijen die gebaseerd zijn op zijn leven.

 

Voor Dilyse Buter is het exposeren in het Arsenaal een bevestiging van haar kunstenaarschap: “Kunstenaar zijn is mijn leven, excentriek door het leven gaan, praten met mensen en daar inspiratie uithalen voor mijn kunst. Net dat gene pakken waar mensen niet direct aan denken. Het schilderen zelf vind ik leuker dan het uiteindelijke resultaat. Als het schilderij af is, mag de toeschouwer er mee doen wat hij wil.“ Dilyse verwerkt thema’s die op dit moment in de wereld of in haar eigen omgeving spelen in haar kunst.

 

Harrie Hazelhoff is zo trots als een pauw dat zijn schilderijen bij Jan de Bouvrie in het Arsenaal tentoongesteld worden. De pauw is trouwens een van zijn lievelingsdieren om te schilderen. “Ik vind het gewoon een mooi dier, met die leuke kleuren en die veren”. Harrie, zoon van een melkboer, tekent al zijn hele leven maar is pas begonnen met schilderen na zijn 65e. “Ik maak hele grote doeken, uit mijn hoofd. Ik heb geen voorbeeld nodig. Het zit gewoon allemaal in mijn hoofd. Ik denk: dat moet er morgen op, en dat gebeurt ook.” Harrie denkt goed na over de kleuren die hij gebruikt een verdeelt grote vlakken vaak in kleinere vakjes, waardoor de kleur beter tot zijn recht komt.

Tussen het vele wit in het Arsenaal komen de kleurrijke schilderijen van deze bijzondere kunstenaars prachtig tot hun recht. Special Arts nodigt u van harte uit om te komen kijken.

Fotoreportage

 

 

 

 

 

 


ga terug Terug naar het overzicht