Nieuwsbrief Special Arts mei 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze nieuwsbrief maken wij u graag enthousiast voor een bezoek aan de Art Brut Biënnale en de Special In+Out 2012!

 

 

De Art Brut Biënnale 2012 gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek. Onder Art Brut (letterlijk: Ruwe Kunst) verstaan we een vorm van beeldende kunst die geen of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen.

 

De Art Brut Biënnale biedt een podium voor:

 

- de expositie Anders kan het niet

- de Special In+Out, een kennis- en atelierplein,

georganiseerd door Special Arts

- het Symposium Door participatie in de Wmo de culturele agenda versterken

 

 

 

Dit alles omlijst door debatten, lezingen, (internationale) theatervoorstellingen, andere optredens en werkplaatsen waar zowel groepsgewijs als individueel gewerkt kan worden.

Het tweejaarlijkse evenement vindt voor het eerst plaats van 10 t/m 16 mei 2012 in de Creatieve Fabriek, Tuindorpstraat 61 in Hengelo (Ov).

 

De Special In+Out wordt tot op dit moment mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, Stichting SPZ, K.F. Heinfonds en Fonds verstandelijk gehandicapten.

 

 

 

 

KUNST
... EN MEER

Special In+Out atelierplein

 

Het Special In+Out atelierplein laat kunst- en designproducten zien van een groot aantal dagbestedingateliers en een aantal zelfstandige kunstenaars. Een variëteit van keramiek, textiel, papier-maché, wand- en vloerkleden, maar ook sieraden en glasobjecten, wordt gepresenteerd en te koop aangeboden. Op 11 en 12 mei zijn ateliermedewerkers en kunstenaars aanwezig.

 

 

Expositie Anders kan het niet

Ruim 600 kunstwerken van meer dan 100 kunstenaars zijn geselecteerd door curator Elvira van Eijl. Het was een boeiende zoektocht naar oprechte en intense creativiteit. Onder de kunstenaars zijn onbekende en toonaangevende Art Brut kunstenaars zoal Markus Meurer, Willie Beckmans, Roy Wenzel*, Hein Dingemans*, Laan Irodjojo* en Werner Streppel (afkomstig van Kunsthaus Kannen).

Roy Wenzel, Zonder titel

* kunstuitleencollectie Special Arts

 

Creatieve kunstwerkplaats

Tijdens de Art Brut Biënnale wordt ook een kunstwerkplaats ingericht. Deze werkplaats biedt de mogelijkheid aan bezoekers, medewerkers, leerlingen van bezoekende scholen en groepen cliënten, om met divers materiaal en in verschillende technieken aan het werk te gaan.
De groei van het gezamenlijke kunstbouwwerk, wordt dagelijks op film en foto vastgelegd en op de www.artbrutbiennale.nl geplaatst.

 

Binnenkamer

Binnenkamer is een transmediaal kunstproject rond gesprekken over het hoofd. De inhoud is een groeiende verzameling gefilmde en gemonteerde interviews, gemaakt door Carolien Euser en Rogier Dijkman die op geheel eigen wijze tientallen mensen - met en zonder handicap - interviewen over hun binnenkamer.

 

 


Special In+Out workshopprogramma

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei is het mogelijk gratis workshops te volgen rond het thema ondernemerschap.

Bijvoorbeeld de workshop Geldzoeken loont, Toekomst èn perspectief voor dagbesteding ateliers of een introductie sociaal cultureel ondernemerschap.

Organisaties als Goede Zaken, NECP, Cerein, maar ook experts uit het veld verzorgen de workshops.

Klik hier voor meer informatie over

het Special In+Out workshop programma

 

Carlo Ettore di Marzio, Schoolklas

 

 

Met de klas naar de Art Brut Biënnale

Het is mogelijk om met uw klas een educatieve rondleiding door de tentoonstelling te reserveren. Ook is er de gelegenheid om zelfstandig met een klas de tentoonstelling te bezoeken. Op www.artbrutbiennale.nl vindt u materiaal om een bezoek aan de Biënnale in de klas voor te bereiden en vervolgens de klas zelf rond te leiden door de tentoonstelling.

 

Special In+Out kennisplein

Op het Special In+Out kennisplein kunt u één op één in gesprek met de workshopgevers en kennismaken met diverse organisaties, die ook graag met u in contact komen. Bijvoorbeeld KLOS-TV, zij zijn op zoek naar kunstenaars en ateliers om mee te werken aan animatiefilms en andere producties.

 

Camille Grootaers, Wij mensen

 

Het Special In+Out kennisplein is op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

Symposium en debat op 16 mei

Programma

- Inleiding symposium Art Brut Biënnale

- Workshop: Gebruik van poëzie in ateliers

- Lezing: Art Brut kunstenaar vertelt haar psychotische ervaringen

- Presentatie: Kunst Inclusief van onderzoek naar uitwerking

- Presentatie: het succes van Galerie Atelier Herenplaats

- Debat: Door participatie in de Wmo de culturele agenda versterken

 

 

En mis niet...

- Theater Maatwerk - 11 mei 2012

- Valerius Ensemble speelt Adolf Wölfli - 12 mei 2012

- Poëzie - 13 mei 2012

- Lezing Art Brut - 14 mei 2012

 

Door op de kunstwerken te klikken, vindt u meer informatie over het afgebeelde werk.
Wij gaan er van uit dat onze relaties er voor kiezen onze nieuwsbrief te ontvangen. Wilt u zich toch afmelden, dan kunt u dat doen middels de link onder deze nieuwsbrief.

Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen