Nieuwsbrief Special Arts maart 2012

 


Special In+Out 2012


De Special In+Out 2012 is onderdeel van de Art Brut Biënnale 2012 en vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2012 in Hengelo (ov).

De Special In+Out wordt door Special Arts georganiseerd voor ateliers om toegepaste kunst- en designproducten met een unieke eigenheid aan elkaar, inkopers en een breed publiek te presenteren.

Daarnaast kunnen dagbestedingscoördinatoren, kunstbegeleiders en ateliermedewerkers workshops volgen waarin het thema ondernemerschap centraal staat.

Klik hier voor meer informatie over deelname aan het kunstplein en workshopprogramma.


 

De Art Brut Biënnale 2012 gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een psychische ziekte of een verstandelijke beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek. Onder Art Brut (letterlijk: Ruwe Kunst) verstaan we een vorm van beeldende kunst die geen of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen.


De Art Brut Biënnale biedt een podium voor:

- Expositie Mijn kunst mijn universum

- Special In+Out, een kennisplein en een kunstplein
- Symposium Door participatie in de WMO de culturele agenda versterken

Dit alles omlijst door werkplaatsen waar cliënten zowel groepsgewijs als individueel kunnen werken, debatten, lezingen, (internationale) theatervoorstellingen en andere optredens.

 

Het tweejaarlijkse evenement vindt voor het eerst plaats van 10 t/m 16 mei 2012 bij de Creatieve Fabriek in Hengelo lees meer.


Special Arts biedt bedrijven en organisaties de gelegenheid een evenement te organiseren in deze unieke omgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tine Veldhuizen.

 

De Special In+Out wordt tot op dit moment mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, K.F. Heinfonds en Fonds verstandelijk gehandicapten.


 

KUNST
... EN MEER

Kunst van Special Arts te zien bij...

Sanquin Bloedvoorziening in Nijmegen. Op de bloedafname zijn kunstwerken te zien van Henk Meyer en Nicolle Meijlink. Er is heel bewust gekozen voor kunstwerken van kunstenaars met een handicap. Ine Kemna van Sanquin:

"Bloed geven doet leven;

Kunst kan bloedmooi zijn;

Speciale kunst heeft beide in zich".

 

 

Voor bezoekers is er een flyer met kunstenaarsinformatie. Zo biedt Sanquin een kunstzinnige beleving tijdens het bloedgeven! 


 

Kunstmagazine pArt

 

pArt is hèt kunstmagazine met nieuws over kunst van mensen met een handicap. In de komende pArt leest u o.a. over kunstenaars en ateliers, krijgt u een workshop en wordt u een prachtige fabel verteld. 

Als kunstbegeleider of geïnteresseerde in kunst & handicap kunt u pArt niet missen! Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan voor:

- Een proefnummer à € 6,50 i.p.v. €7,50 of

- Een jaarabonnement (3 nummers) à €19,50 met een welkomstcadeau of

- Een tweejaarabonnement (6 nummers) à €34,00 i.p.v. €39,00

 

Aanmelden kan per e-mail info@specialarts.nl of per telefoon
033-4328033.

Aanbiedingen zijn geldig tot 1 augustus 2012.


 

Expositie Happy New Art! bij Special Arts

Nog tot 31 maart te zien bij Special Arts de tentoonstelling Happy New Art.

Particulieren, ateliers en bedrijven zijn van harte welkom!

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om in de galerie relaties te ontvangen of een overleg te plannen. Daarbij verzorgen wij graag een hapje en drankje en, indien gewenst, een rondleiding op maat.


Regillio Benjamin, Kogelstoten, acryl op doek,

100 x 80 cm

 

Vanaf 5 april t/m 30 juni zal in de Special Arts galerie het werk van één kunstenaar uitgelicht worden.


Enquête toekomstbehoud voor dagbestedingsateliers

 

Joan Dinsbach, Mensen en schilderijen, gemengde techniek op papier, 80 x 110 cm

 

Special Arts wil dagbestedingsateliers graag handvatten aanreiken voor toekomstbehoud in de veranderende wereld van de zorgfinanciering. Om goed op de behoeften van de ateliers in te spelen, is het belangrijk informatie te hebben over de bedrijfsvoering. Daarom heeft Special Arts onlangs een enquête gehouden.

De resultaten worden verwerkt in de publicatie Toekomst én perspectief voor dagbestedingateliers. De publicatie zal gepresenteerd worden tijdens het In voor zorg-congres 'Samen doen werkt. Van AWBZ naar Wmo' op 23 april a.s. in Roermond. Tijdens het congres zal Special Arts een bijbehorende interactieve workshop verzorgen.

 

Special

kunstcadeaus

De lente is in aantocht, heerlijk op de fiets naar buiten... En weet u dat er van oude fietsbanden mooie designproducten gemaakt worden?

Bijvoorbeeld de fietsbandentas door cliënten van Atelier De Kicker en Textielatelier Haarlem.

 

Verkrijgbaar bij Special Arts.


Digitalisering kunstactiviteiten voor en door mensen met een handicap

De Schuyltamboers uit Apeldoorn


Special Arts beschikt over een groot adressenbestand van ateliers en dagbestedingscentra en aanbieders van podiumkunsten voor mensen met een handicap. Dit aanbod wil Special Arts digitaal toegankelijk maken voor de mensen met een handicap, maar ook voor de kunstdocenten en -begeleiders.

lees meer
Agenda

23 april 2012 congres 'Samen doen werkt. Van AWBZ naar Wmo' (Roermond) - met medewerking van Special Arts

11 mei 2012 studiedag voor kunstdocenten- en makers die willen werken met mensen met een beperking (Ede)

10 t/m 16 mei 2012 Art Brut Biënnale (Hengelo)

11 t/m 12 mei 2012 Special In+Out 2012 kennis- en kunst (Hengelo) - georganiseerd door Special ArtsNieuwe Geefwet biedt nieuwe mogelijkheden

Schenk een bedrag aan Special Arts

De regeling voor de giftenaftrek aan gerangschikte culturele ANBI‘s (algemeen nut beogende instellingen) in de inkomstenbelasting (IB) is aangepast per 1 januari 2012. Door de invoering van een zogenaamde multiplier (met een plafondbedrag) is voor de IB een hogere aftrek mogelijk dan het bedrag dat is betaald.

lees meer

 

   

Door op de kunstwerken te klikken, vindt u meer informatie over het afgebeelde werk.

Wij gaan er van uit dat onze relaties er voor kiezen onze nieuwsbrief te ontvangen. Wilt u zich toch afmelden, dan kunt u dat doen middels de link onder deze nieuwsbrief.


Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen