Nieuwsbrief Special Arts mei 2011
 


Special Arts Award

De Special Award is de landelijke wedstrijd voor beeldend kunstenaars met een handicap. Het gaat om een wedstrijd en tentoonstellingen. Het thema van de Award is Bewaren voor later.

De aanmelding voor deelname aan de Award is inmiddels gesloten. Bij het maken van deze nieuwsbrief worden de kunstwerken ingeleverd, een vrolijke en vlot lopende gebeurtenis. Het gaat om bijna 600 kunstwerken, wat laat zien dat de Award voor veel kunstenaars een belangrijke wedstrijd is.


Begin juni worden de ingezonden werken door een deskundige jury gejureerd en de drie beste kunstenaars krijgen een stipendium. De jury bestaat uit:

- Sacha Bronwasser (kunstrecensent Volkskrant)

- Couzijn van Leeuwen (kunstenaar/beeldhouwer uit Amersfoort)

- Wouter Stips (beeldend kunstenaar uit Hilversum)


Bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijzen gebeurt bij de opening van de eerste tentoonstelling op 2 september 2011 bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Deze tentoonstelling loopt van 5-9-2011 t/m 20-09-2011.


Daarna gaat de tentoonstelling naar de Woonbeurs Amsterdam in de RAI in Amsterdam van 24-09-2011 t/m 2-10-2011. Daar kunnen bezoekers het kunstwerk kiezen dat de publieksprijs krijgt.


En als klap op de vuurpijl is een deel van de tentoonstelling te zien op Paleis Soestdijk in Baarn, van 7-10-2011 t/m 30-10-2011. Hier wordt ook de publieksprijs uitgereikt.

 

Zet de data en de locaties in uw agenda! Want we weten zeker dat het een prachtige tentoonstelling wordt, gezien het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars!

Special Arts biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid een aandeel te hebben in deze fantastische wedstrijd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tine Veldhuizen.

 

De Special Award wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK, Stichting SPZ, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Stichting Dijkverzwaring, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Ars Donandi, NS Poort, Saint-Gobain GLASSOLUTIONS en Verhuurbedrijf Westerhuis b.v.


 

KUNST
... EN MEER

Special Arts Kunstcadeauwaaier

Zoekt u een cadeau of relatiegeschenk waarmee u uw maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar wilt maken, dan biedt Special Arts u veel mogelijkheden. Begin juni verschijnt de nieuwe editie van de Special Arts kunstcadeauwaaier. In deze waaier een ruime selectie kunstcadeaus die

- uit voorraad leverbaar zijn (ook zichtbaar op de website)

- voor bedrijven speciaal op maat gemaakt worden

- en veel kunstcadeauideeën.

 

Unieke objecten van José van Loon

 

Wilt u de nieuwe waaier ontvangen? Laat het Tine Veldhuizen weten.

 

 

Kinderkunst van Special Arts te zien bij...

Van Zeben meubelen en houten speelgoed in Apeldoorn. Het gaat om kunstwerken die kinderen zullen aanspreken, maar die ook prima passen bij een modern interieur. Kenmerkend voor de geëxposeerde werken zijn het kleurgebruik en de eigen beeldtaal. Deze kunst zal kinderen zeker aanspreken, maar ook volwassenen zullen blij verrast worden. Het is kunst die gezien mag worden! 

Jessica Baede, Fantasie


 

pArt is vernieuwd

pArt is hèt kunstmagazine met nieuws over kunst van mensen met een handicap. Onlangs is pArt vernieuwd! pArt is dikker - 40 pagina's -, de kunst spat van de pagina’s af, er zijn nieuwe rubrieken en meer achtergronden.

 

 

 

Als kunstbegeleider of geïnteresseerde in kunst & handicap kunt u pArt niet missen! Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan voor:

- Een proefnummer à € 6,50 i.p.v. €7,50 of

- Een jaarabonnement (3 nummers) à €19,50 met een welkomstcadeau of

- Een tweejaarabonnement (6 nummers) à €33,00 i.p.v. €39,00

 

Aanmelden kan per e-mail info@specialarts.nl of per telefoon
033-4328033.

Aanbiedingen zijn geldig tot 1 augustus 2011.


 


Digitalisering kunstactiviteiten voor en door mensen met een handicap

Uit de voorstelling Syndroom van Clown / KamaK

 

Na Kunst Inclusief en Erkend Talent beschikt Special Arts over een groot adresbestand van aanbieders beeldende kunsten en podiumkunsten voor mensen met een handicap. Dit aanbod wil Special Arts digitaal toegankelijk maken voor mensen met een handicap, maar ook voor de kunstdocenten en kunstbegeleiders. Naast een digitaal aanbod wil Special Arts ook een discussieplatform / kenniscafé starten voor de kunstdocenten en kunstbegeleiders.
In de komende maanden zal een aantal medewerkers van Special Arts de gegevens van de aanbieders controleren en nabellen als er gegevens ontbreken.
Het project loopt vanaf eind mei tot en met december 2011.

 

 

Bezoek aan de galerie en kunstuitleen van Special Arts

Bedrijven, ateliers en kunstenaars zijn welkom voor een bezoek aan de galerie en kunstuitleen van Special Arts.

Tijdens de rondleiding krijgt u een overzicht van de beste kunstwerken gemaakt door mensen met een handicap.

Voor ateliers en hun kunstenaars is het interessant om te zien welke werken Special Arts in de collectie heeft, die te bewonderen, maar er ook van te leren. 

We verzorgen een rondleiding met een presentatie op maat, een high tea of anderszins. Maximale groepsgroote 15 personen.

 

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om in de galerie kunstwerken uit te zoeken voor hun werk- en ontvangstruimtes. Maar bedrijven kunnen in de galerie ook relaties ontvangen of een overleg plannen. Ook daarbij verzorgen wij graag een hapje en drankje en, indien gewenst, een rondleiding op maat.

 

Alida Schaap, Echtpaar Alida Schaap en Frans Bauer


 

Expositie Vanuit een ander (ge)zicht bij Special Arts

Vanaf 1 mei tot en met 20 juni is de tentoonstelling Vanuit een ander (ge)zicht bij Special Arts te zien. De tentoonstelling laat schilderijen en tekeningen zien uit de galerie/kunstuitleen van Special Arts, waarop bekende mensen figureren, maar ook mensen uit de omgeving van de kunstenaars.
De tentoonstelling sluit aan bij de tentoonstelling Portretten, die in de zomermaanden, vanaf mei, in Amersfoort op diverse locaties is te zien. U kunt o.a. door middel van de kunstvaarroute diverse spannende beeldhouwwerken van Amersfoortse kunstenaars zien, vaak langs het water en/of bij de oude pandjes van Amersfoort. Van harte aanbevolen!

 

[  ] 

Het mooiste
vind ik me
zelf natuurlijk
omdat ik heel
vaak in de
spiegel kijk.
Scheren
parfummetje
hier
geurtje daar.
Dan kam ik mijn haar.


Roberto Daems
uit: Mijn hersens denken als ik slaap
 

   

Door op de kunstwerken te klikken, vindt u meer informatie over het afgebeelde werk.

Onlangs zijn de regels voor nieuwsbrieven aangescherpt. Wij gaan er van uit dat onze relaties er voor kiezen onze nieuwsbrief te ontvangen. Wilt u zich toch afmelden, dan kunt u dat doen middels de link onder deze nieuwsbrief.


Bezoekadres
Zonnehof 4A
3811 NC  Amersfoort

T: 033 43 28 033
E:info@specialarts.nl
www.specialarts.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen