Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

foto: Conny Kooman

 

Maatschappelijke stage bij Special Arts van start

 

BERGKWARTIER - Donderdag 20 januari is een maatschappelijke stage gestart met leerlingen van het Nieuwe Eemland en Special Arts, een organisatie voor kunst en handicap. Bijzonder aan deze stage is de samenwerking met het bedrijfsleven door de medewerking van betrokken ondernemer Jolanda Thelosen van bedrijf 'Colorful you'. Zij zal haar tijd en kennis beschikbaar stellen door de leerlingen een workshop te geven.

 

De stage is zelf gekozen door leerlingen uit de derde klas van het Nieuwe Eemland uit vele stagemogelijkheden die aangeboden worden door Matchpoint Amersfoort. Zowel voor Special Arts als voor Jolanda Thelosen is deze samenwerking met leerlingen een nieuwe uitdaging. Directeur van Special Arts KLaaske de Vos ziet dit traject van vijf weken als een meerwaarde voor de stichting, doordat de leerlingen waarschijnlijk toch een andere en vernieuwende kijk hebben op de mogelijkheden om de naamsbekendheid van Special Arts te vergroten.

 

Sinds het najaar van 2010 is Special Arts in Amersfoort gevestigd en zij hopen door deze stage bedrijven en particulieren te interesseren voor kunst voor en door mensen met een handicap. Daarnaast is de organisatie een hele mooie en geschikte stageplek voor de leerlingen daar zij zowel met mensen met een beperking als met kunst in aanraking komen, twee relevante maatschappelijke thema’s.

 

Op donderdag 27 januari zal Jolanda Thelosen de workshop geven in het pand van Special Arts, gelegen aan de Zonnehof.

 

Bron:
DeStadAmersfoort.nl


ga terug Terug naar het overzicht