Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

 

Welkom bij Special Arts Nederland

Special Arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.

 

 

Expositie Buitengewoon Stijlvol 

De stijl affiche-medio oktober

Binnen het expositieprogramma rondom
100 jaar De Stijl in Nederland, is tot en met 22 april 2018 de expositie Buitengewoon Stijlvol te zien in Amersfoort.


Uit bijna 250 inzendingen hebben Marjory Degen (Kunsthal KAdE/Mondriaan Huis, Natalie Dubois (Centraal Museum Utrecht), Elvira van Eijl (Art Brut Biënnale) en Paola de Bruijn ruim 80 kunstwerken geselecteerd. 

Deze bijzondere kunstwerken van buitengewone kunstenaars worden geëxposeerd in de galerie van Special Arts en in de etalages van bedrijven aan de Zonnehof.

 

Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld toont in de context van de jaren vijftig.
Van harte welkom!
De kunstenaars waren onlangs te gast om als eerste de tentoonstelling te bekijken.
Kijk voor een impressie naar Rabobank TV: https://www.youtube.com/watch?v=91-4JkIjpso

 

Nu beschikbaar lesprogramma De Stijl!

 

 

 

HAG header 

 

Doe mee, dicht mee!

Gedichten schrijven is niet alleen leuk, maar maakt ook taalvaardiger en mondiger en dus zelfstandiger. Daarnaast is het misschien wel een van de meest persoonlijke manieren om je te uiten. We nodigen iedereen daarom uit om met poëzie aan de slag te gaan, zelf of samen.

 

GEDICHTENLABORATORIUM
Iedereen kan dichten. Weet je niet hoe je het aan moet pakken, neem dan een kijkje in het Gedichtenlaboratorium. Volg de stappen die daarin beschreven staan en schrijf alleen, of met hulp van ouders, leerkracht of begeleider, een gedicht over wat je bezighoudt.

 

DOE MEE MET DE LANDELIJKE POËZIEWEDSTRIJD - INZENDTERMIJN VERLENGD

De wedstrijd is bedoeld voor iedereen van 12 jaar of ouder met een verstandelijke handicap. Tot 31 januari 2018 kan elke deelnemer één tot drie gedichten insturen. Ook groepsinzendingen zijn mogelijk.

 

Lees meer over de wedstrijd en het insturen van gedichten:

http://www.poezie.specialarts.nl/wedstrijd.php

Kijk voor meer informatie op:  www.specialarts.nl/poezie

Op de hoogte blijven? Mail naar poezie@specialarts.nl

 

 

 

Dans met mij! 

Wachten

Film Dans met mij

 

 

 

 

Kunst werkt, doe mee!

12409 GVR1103 8766  

Mensen spenderen een groot deel van hun leven op het werk. Onderzoek toont aan dat wanneer de ruimte intrigeert en stimuleert, dit positieve effecten heeft op alles; de prestaties, het welbevinden en de creativiteit. Kunst werkt!

Special Arts beheert een kunstuitleencollectie van ruim 3.000 kunstwerken van bijna 500 kunstenaars. Op http://www.kunstuitleenspecialarts.nl is de kunstuitleencollectie zichtbaar.

 

Lenneke Zoeteman, 
Het dorp in de herfst
   

 

Special Arts verzorgt Visual Thinking Strategies (VTS) sessies, een op discussie gebaseerde methode om naar kunst te kijken. Aan de hand van een aantal vragen bij een of meer kunstwerken ontstaat een gesprek, waardoor de deelnemers elkaar op een andere manier leren kennen. Een boeiende ervaring tijdens teambijeenkomsten en -trainingen.

Lees meer

 

 

 

Special kunstcadeaus

Mokjes Saskia Heida

 

USBcard2

Iets geven kan net zo leuk zijn als iets krijgen. Het perfecte cadeau vinden voor medewerkers, trainers, jubilarissen of relaties. De anticipatie op de reactie en dan de blijdschap van de ontvanger. Geven is een kunst!

Inspirerende kunstcadeaus kunt u bekijken in de Special Arts kunstcadeauwaaier. Elk kunstcadeau wordt gekenmerkt door een authentiek, fascinerend kunstwerk waarin altijd het unieke handschrift van de kunstenaar te herkennen is. 

 

Special Arts maakt uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar met bijzondere kunstcadeaus van buitengewone kunstenaars 

 

 

 

 

Special workshops Doe mee!

100_0624   IMG_0028_29945 _DSC6242
         

Ontmoet, leer en creëer samen een kunstuiting op een bijzondere locatie. Dit kan bij een atelier zijn, bij Special Arts of bij een theatergroep. Unieke co-creatie als teamuitje.

De locaties zijn verspreid over het hele land.

Bel voor meer informatie: 033 - 432 80 33

 

 

 

Terugblik op 4x Sneeuwwitje en de 7  

Cover Sneeuwwitje en de 7 Schagen  

Cover Limburg editie 3

 

 

Friesland

 

Limburg

 

 

 

Cover Overijssel editie 3    Cover STRS magazine Noord-Holland3

 Overijssel

 

Noord-Holland

 

 

Art-Jan de Vries heeft na jarenlang aanrommelen eindelijk de hoofdrol te pakken in een grote productie, zonder precies te weten hoe of wat, heeft hij meteen ja gezegd. Nu blijkt dat hijzelf Sneeuwwitje moet spelen en het land in moet om zelf alles te regelen en te maken. Bij het arriveren op de locatie komt hij er ook nog eens achter dat hij te maken heeft met mensen met een beperking en buurtbewoners met wie hij het project moet gaan doen. Lekker dan. Moet hij daarmee zijn emotionele boog spannen?

 

“Doe niet zo arrogant Art. Alsof jij volmaakt bent. Zo perfect.”

 

Kom, zing, dans, lach en huil met ons mee!

 

 

Lees meer... 

www.facebook.com/specialtheaterroadshow

 

 

 

Kunstuitleen &galerie

Maatschappelijk ondernemerschap

Special kunstcadeaus

 

 

Geïnteresseerd in theater, muziek, poëzie of beeldende kunst door mensen met een handicap?

  • Via de landelijke agenda vindt u alle bijzondere voorstellingen, activiteiten en tentoonstellingen.
  • Special Arts geeft drie keer per jaar het kunstmagazine pArt uit.
  • Door te klikken op de balk links vindt u ons totale aanbod.

Cover pArt 2017-1

 

 


Special Arts infokaartVinden van aanbieders van kunstactiviteiten voor mensen met een handicap

 

Bent u ouder of verzorger, begeleider, kunstdocent, kunstenaar, WMO-medewerker en op zoek naar kunstactiviteiten in uw regio dan kunt u deze aanbieders via onze zoekmodule vinden.

 

 

 

 

 


kennisplatform.specialarts.nl

Het digitale interactieve kennisplatform.specialarts.nl faciliteert professionals, begeleiders en docenten bij het delen van kennis over kunst en handicap. Registreer u nu als deelnemer.