Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

 

Logo Het Andere Gedicht 2017

Programma Het Andere Gedicht 2017

 

Elk jaar zet Special Arts één kunstdiscipline extra in de schijnwerpers. 2017 is het jaar van de poëzie. 

In drie regio's biedt Special Arts het volgende programma:

 

Gedichtenlaboratorium in gebruik – basistraining voor begeleiders
In deze training leer je welke stappen je kunt nemen om iemand te begeleiden bij het schrijven van een gedicht, en wat het effect daarvan kan zijn op iemands ontwikkeling. Je maakt kennis met het hoe en waarom van deze werkwijze en je wordt vooral uitgedaagd ermee te experimenteren: wat past bij jou, hoe sluit de werkwijze aan op jouw manier van werken en op jouw deelnemers?

Begeleiden van gedichten maken – vervolgtraject voor begeleiders
Na de basistraining kun je intekenen op een vervolgtraject op maat met een voorbeeld-les. Zo kun je je eigen leerproces vormgeven en laten aansluiten op de mensen met wie je werkt. Dinsdag 13 februari 2018 is er een landelijke verdiepingstraining.

 

 

Poëziemenukaart: aan de slag op je eigen locatie
Na het volgen van de basisworkshop en de training in het lesgeven ga je op je eigen locatie aan de slag. Hiervoor biedt Special Arts een poëziemenukaart met allerlei werkvormen en workshops naar keuze. Omdat Taalvorming onderdeel uitmaakt van culturele en kunstzinnige vorming, zijn er veel inspirerende kruisbestuivingen tussen poëzie en andere kunstdisciplines.

 

De menukaart-workshops worden georganiseerd op vijf verschillende locaties van de zorgorganisatie(per locatie één soort workshop). Doel is dat cliënten van verschillende locaties kunnen intekenen op het workshopprogramma. Daarnaast kan elke locatie met diverse werkvormen aan de slag.

 

 

Lokale poëzieshow
In samenwerking met de zorgorganisatie organiseert Special Arts als afronding een feestelijke poëzieshow met een podium voor alle deelnemers.

 

 

Landelijke poëziewedstrijd
Verder organiseert Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd. Elke deelnemer kan een tot drie gedichten insturen. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest uiteindelijk de winnende gedichten.

http://www.poezie.specialarts.nl/wedstrijd.php 

 

 

Het grote poëziefeest
De prijsuitreiking van de poëziewedstrijd vindt plaats tijdens een spetterend poëziefeestmet theater, muziek en optredens van dichters op 11 april 2018 in Theater De Flint in Amersfoort.

 

 

Interesse in het regioprogramma? Neem contact op met Tine Veldhuizen

t.veldhuizen@specialarts.nl