Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 Logo Het Andere Gedicht zj

 

Een jaar vol poëzie

Elk jaar zet Special Arts één kunstdiscipline extra in de schijnwerpers. 2017 is het jaar van de poëzie. In dit jaar staat er van alles op stapel. Er staat van alles op stapel. Zo is er het Gedichtenlaboratorium, zijn er plannen voor een poëziewedstrijd voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap en trainingen voor begeleiders en leerkrachten.

 

DICHT MEE, DOE MEE!
Gedichten schrijven is niet alleen leuk, maar maakt ook taalvaardiger en mondiger en dus zelfstandiger. Daarnaast is het misschien wel een van de meest persoonlijke manieren om je te uiten. We nodigen iedereen daarom uit om met poëzie aan de slag te gaan, zelf of samen.

 

 

GEDICHTENLABORATORIUM
Iedereen kan dichten. Weet je niet hoe je het aan moet pakken, neem dan een kijkje in het Gedichtenlaboratorium. Volg de stappen die daarin beschreven staan en schrijf alleen, of met hulp van ouders, leerkracht of begeleider, een gedicht over wat je bezighoudt.

 

 

PSSST… HEB JE HET AL GEHOORD?
We zijn van plan weer een poëziewedstrijd te organiseren. Binnenkort vertellen we je er meer over. Het thema kunnen we wel alvast verklappen, dat is: Onderweg.

 

 

GRATIS WORKSHOPS
In de loop van het poëziejaar wil Special Arts in drie regio’s een basisworkshop voor begeleiders en leerkrachten organiseren. Hierin maak je kennis met de werkwijze Taalvorming, leer je welke stappen je kunt nemen om iemand te begeleiden bij het schrijven van een gedicht, en krijg je inzicht in het effect daarvan op iemands ontwikkeling.

Voorafgaand aan de regioworkshops is er op zaterdag 24 juni 2017 een gratis workshop in Amersfoort. Kijk voor meer informatie op: www.poezie.specialarts.nl/workshops.php

Direct aanmelden kan via: Het Andere Gedicht workshopinschrijfformulier 240617

 

 

INSPIRATIE
Download hier het artikel van Inge Raadschelders over het poëziejaar 2017.

 

 

HET ANDERE GEDICHT 2014
Weet je nog? In 2014 organiseerde Special Arts de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht. De wedstrijd, de lancering van het Gedichtenlaboratorium, allerlei workshops en bijna duizend inzendingen mondden uit in de dichtbundel Dag taart op de tafel en een spectaculair, ontroerend Poëziefeest met Carlien Jeanne, Lenny Kuhr, Freek de Jonge, Ingmar Heytze en Cees van Weerd. Na afloop van het project was aan allerlei initiatieven te merken dat Taalvorming is gaan leven en het maken van gedichten ademt en beweegt. Nu, drie jaar later is het tijd voor een volgende editie. Doe je mee? 

Kijk voor een terugblik op www.facebook.com/hetanderegedicht