Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

Special Arts Inspiratie- netwerkbijeenkomst

Waardecreatie

 

Dinsdag 29 november organiseert Special Arts in samenwerking met Cultuur+Ondernemen* een inspiratie- en netwerkbijeenkomst over Waardecreatie.

 


Banner waardecreatie_2
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Cultuur Ondernemen logo

 

Aanmelden: stuur een email naar aanmeldingen@specialarts.nl onder vermelding van organisatie, naam-, adres en functiegegevens.

 

 

 

Programma dinsdagmiddag 29 november 2016

Op 29 november 2016 organiseert Special Arts in samenwerking met Cultuur+Ondernemen een inspiratie- en netwerkbijeenkomst over waardecreatie. 

Kunst en gezondheidszorg zijn een steeds logisch wordende combinatie. De kunstsector en de gezondheidszorg hebben beide hun eigenaardigheden en uniciteit. De werelden komen samen bij creatieve dagbestedinglocaties, zoals zorgateliers en theaterwerkplaatsen, én bij kortdurende sociaal artistieke interventies.

 

Als kunst en zorg goed samenkomen, geeft het een enorme impact-boost, voor zowel mensen met een beperking als medewerkers van een culturele organisatie of zorginstelling. In samenwerking creëren ze waarde.

Tijdens deze inspiratie- en netwerkbijeenkomst nemen sprekers je mee achter de schermen van hun succesverhaal. Maar vertellen ook de geheimen over hun zoektocht en valkuilen.

 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor organisaties die zich richten op het aanbieden van creatieve dagbesteding, beeldend of theater én voor culturele organisaties en kunstenaars die actief zijn in de gezondheidszorg.

 

Wie ga je ontmoeten?

Paul Koek is oprichter van Muziektheaterensemble de VeenfabriekHij studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en maakte deel uit van tal van ensembles zoals Hoketus, LOOS, Toneelgroep De Appel en Toneelgroep Amsterdam. In 1985 sluit Koek zich aan bij Theatergroep Hollandia van Johan Simons en ontstaat er een jarenlange samenwerking. In 2004 richt Paul Koek de Veenfabriek op.

 

Maarten Bakker is cultureel ondernemer, oprichter en artistiek leider van Studio De Bakkerij; een theater aan de Bergweg in Rotterdam Noord en de culturele huiskamer voor alle Rotterdammers.

 

Houdt pen en papier in de aanslag. Krista Heijster van Cultuur+Ondernemen geeft u inspirerende tips waar financieringskansen liggen voor uw werk. De huidige uitdaging van veel ateliers en theaterwerkplaatsen is om ondernemerschap te tonen. En u heeft goud in uw handen. De kunst is om de impact die u dagelijks in uw werk creëert goed te vertalen naar financieringskansen. In deze Crash Course geven zij u aan de hand van voorbeelden praktische handvaten.

 

Bas van der Veldt, CEO van AFAS opent de bijeenkomst met een frisse blik van buiten. Hij is het boegbeeld van AFAS Software. Begonnen als Productmanager ontwikkelde hij zich binnen no-time tot Algemeen Directeur.

 

Benieuwd naar de praktijk?

Daarnaast worden er door middel van ‘elevator pitches’ 10 succesvolle praktijkvoorbeelden van kunstlocaties in de spotlight gezet. 

 

1. Talant over succesvolle samenwerking met de culturele wereld
2. Theatermaker Detmers over het contact tussen kwetsbare jongeren en dementerenden
3. Abrona over de impact van poëzie als activiteit
4. Ateliers Galerie Herenplaats over het succesvol inzetten van crowdfunding
5. SDW over het effectief inzetten van communicatiemiddelen voor lokale media aandacht
6. Paspartoe over de meerwaarde van een acquisitiemedewerker
7. IkToon over het versterken en promoten van amateurkunst
8. EchtWaar over de professionele aanpak en flexibiliteit in een ambachtelijk atelier
9. BKKC over hoe je succesvol kunst en zorg aan elkaar kunt verbinden
10. Theatergroep LeBelle over de realisatie en financiering van een internetsoap

 

Tot slot is er ruime gelegenheid om in gesprek te gaan met de ‘pitchers’ en aan de schuiven bij de Cultuur+Ondernemen en Special Arts, die je voorzien van tips & trics en contacten.

 

 

Informatie en aanmelden
Datum: dinsdag 29 november 2016
Tijd: 13.00 - 17.30 uur
Locatie: AFAS Theater, Leusden, routebeschrijving
Kosten: € 35 per persoon.
Gratis voor Special Arts basis- (1 persoon) en kern-donateurs (2 personen)
Aanmelden: stuur een email naar aanmeldingen@specialarts.nl onder vermelding van organisatie, naam-, adres en functiegegevens.

Donateur worden van Special Arts? lees meer


Wat brachten eerdere Special Arts Inspiratie- en netwerkbijeenkomsten?
“Veel inspiratie uit succesverhalen. Nieuwe ideeën om verder te gaan.”
“Een opening naar anders denken.”

 

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Tine Veldhuizen van Special Arts: t.veldhuizen@specialarts.nl / 033 4328033