Special Arts

A | A | A
Stichting Special Arts Nederland  T: 033 432 80 33  E: info@specialarts.nl
Home Agenda Nieuws Organisatie Downloads Contact ANBI Links Sitemap Colofon

 

 

Welkom bij Special Arts Nederland

Special Arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.

 

 

 

 

Verwacht: Expositie Buitengewoon Stijlvol 

 

De stijl affiche-medio oktober

Meer dan 200 kunstwerken zijn digitaal ingestuurd voor de tentoonstelling rondom De Stijl. In de zomer zullen Marjory Degen (curator Kunsthal KAdE), Natalie Dubois (conservator Centraal Museum), Elvira van Eijl (curator Art Brut Biënnale) en Paola de Bruijn (selectiecommissielid Special Arts) een voorselectie uit alle inzendingen maken. 

 

Vanaf medio oktober zijn de kunstwerken in de galerie van Special Arts en in de etalages aan de Zonnehof in Amersfoort te zien. De titel van de tentoonstelling is Buitengewoon Stijlvol. 

  

Nu beschikbaar lesprogramma De Stijl! 

 

 

  

 Header gedichtenlaboratorium

 

 

 

Doe mee, dicht mee!

Elk jaar zet Special Arts één kunstdiscipline extra in de schijnwerpers. 2017 is het jaar van de poëzie. Met als thema: ONDERWEG.

 

Er staat van alles op stapel. Zo is er het Gedichtenlaboratorium, zijn er plannen voor een poëziewedstrijd voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap en speciaal voor begeleiders en leerkrachten wordt een (gratis) training georganiseerd op zaterdag 16 september 2017 in Amersfoort

 

 

Kijk voor meer informatie op:  www.specialarts.nl/poezie

Direct aanmelden kan via: Het Andere Gedicht traininginschrijfformulier 160917

Op de hoogte blijven? Mail naar poezie@specialarts.nl

 

 

 

Maandag 2 oktober 2017

Special Arts bijeenkomst over Toekomst creëren

 

Tijdens de jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst onder organiseert Special Arts een inspirerende bijeenkomst met het thema Toekomst creëren samen met anderen. 

 

 

 

 

Een toekomst heb je, krijg je, en kun je deels zelf creëren. Onze sector heeft de laatste jaren veel veranderingen meegemaakt: sommige voorspelbaar, andere zagen we niet aankomen. Veranderingen die ons uitdagen om onbekende wegen te bewandelen op zoek naar nieuwe samenwerkingen, bronnen van inkomsten of.... 

 

 

 

In de ochtend betreden drie inspirerende sprekers het podium en delen hun unieke visie over toekomst creëren. In de middag worden rondom vier tafelthema's goede praktijkvoorbeelden gedeeld en kun je samen met anderen aan de slag met jouw idee en vragen daarbij.

 

 

 

Lees meer over het programma

 

 

 

De Special Arts bijeenkomst is een opmaat naar de Special Arts Inspiratie- en netwerkbijeenkomst in het voorjaar van 2018. De Special Arts bijeenkomst op maandag 2 oktober is inmiddels volgeboekt.

  

 

 

Dans met mij! 

WachtenFilm Dans met mij

 

 

 

 

Kunst werkt, doe mee!

Mensen spenderen een groot deel van hun leven op het werk. Onderzoek toont aan dat wanneer de ruimte intrigeert en stimuleert, dit positieve effecten heeft op alles; de prestaties, het welbevinden en de creativiteit. Kunst werkt!

Special Arts beheert een kunstuitleencollectie van ruim 3.000 kunstwerken van bijna 500 kunstenaars. Op http://www.kunstuitleenspecialarts.nl is de kunstuitleencollectie zichtbaar.

 

 

Special kunstcadeaus

  Kunstonderzetters    Mokjes Saskia Heida

 

USBcard2

Iets geven kan net zo leuk zijn als iets krijgen. Het perfecte cadeau vinden voor medewerkers, trainers, jubilarissen of relaties. De anticipatie op de reactie en dan de blijdschap van de ontvanger. Geven is een kunst!

Inspirerende kunstcadeaus kunt u bekijken in de Special Arts kunstcadeauwaaier. Elk kunstcadeau wordt gekenmerkt door een authentiek, fascinerend kunstwerk waarin altijd het unieke handschrift van de kunstenaar te herkennen is. 

 

Special Arts maakt uw maatschappelijke betrokkenheid kleurrijk zichtbaar met bijzondere kunstcadeaus van buitengewone kunstenaars 

 

 

 

Special workshops Doe mee!

100_0624   IMG_0028_29945 _DSC6242
         

Ontmoet, leer en creëer samen een kunstuiting op een bijzondere locatie. Dit kan bij een atelier zijn, bij Special Arts of bij een theatergroep. Unieke co-creatie als teamuitje.

De locaties zijn verspreid over het hele land.

Bel voor meer informatie: 033 - 432 80 33

 

 

 

 

Terugblik op 4x Sneeuwwitje en de 7 

Cover Sneeuwwitje en de 7 Schagen  

Cover Limburg editie 3

 

  Cover Overijssel editie 3    Cover STRS magazine Noord-Holland3

Friesland

 

Limburg

 

 Overijssel

 

Noord-Holland

 

Art-Jan de Vries heeft na jarenlang aanrommelen eindelijk de hoofdrol te pakken in een grote productie, zonder precies te weten hoe of wat, heeft hij meteen ja gezegd. Nu blijkt dat hijzelf Sneeuwwitje moet spelen en het land in moet om zelf alles te regelen en te maken. Bij het arriveren op de locatie komt hij er ook nog eens achter dat hij te maken heeft met mensen met een beperking en buurtbewoners met wie hij het project moet gaan doen. Lekker dan. Moet hij daarmee zijn emotionele boog spannen?

 

“Doe niet zo arrogant Art. Alsof jij volmaakt bent. Zo perfect.”

 

 

Kom, zing, dans, lach en huil met ons mee!

 

 

Lees meer...

www.facebook.com/specialtheaterroadshow

 

 

 

 

Kunstuitleen &galerie

Maatschappelijk ondernemerschap

Special kunstcadeaus

 

Geïnteresseerd in theater, muziek, poëzie of beeldende kunst door mensen met een handicap?

  • Via de landelijke agenda vindt u alle bijzondere voorstellingen, activiteiten en tentoonstellingen.
  • Special Arts geeft drie keer per jaar het kunstmagazine pArt uit.
  • Door te klikken op de balk links vindt u ons totale aanbod.

Cover pArt 2017-1

 

 

 

Special Arts infokaartVinden van aanbieders van kunstactiviteiten voor mensen met een handicap

 

Bent u ouder of verzorger, begeleider, kunstdocent, kunstenaar, WMO-medewerker en op zoek naar kunstactiviteiten in uw regio dan kunt u deze aanbieders via onze zoekmodule vinden.

 

 

 

 

  

 


 

kennisplatform.specialarts.nl

Het digitale interactieve kennisplatform.specialarts.nl faciliteert professionals, begeleiders en docenten bij het delen van kennis over kunst en handicap. Registreer u nu als deelnemer.